Prajitura cu nuca si mascarpone |
Scris de DrMan |
Extrem, extrem de simplu de preparat si extrem, extrem de buna! Reteta am preluat-o de aici, insa am modificat cantitatea de mascarpone la crema, mi s-a parut ca ar fi iesit mult prea putin crema dupa reteta originala. Ingredientele sunt pentru o tava de 33x23 cm. Blat: 6 albusuri 4 galbenusuri 50 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 150 g nuca macinata 120 g fructoza 1 pli praf de copt un praf de sare aroma vanilie Bateti spuma albusurile cu un praf de sare; adaugati fructoza si vanilia si mixati sa devina bezea ferma; adaugati galbenusurile si mai mixati putin: separat amestecati premixul cu nuca si cu praful de copt, apoi il adaugati peste oua si amestecati usor cu o paleta patiserie, cu miscari verticale. Coaceti la 170 grade circa 20 minute (faceti testul cu scobitoarea). Eu am redus focul dupa 12 minute la 160 grade Celsius. Crema: 2 galbenusuri 120 g unt 82% grasime la temperatura camerei 80 g fructoza 30 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 110 ml lapte 375 g mascarpone vanilie un praf de sare Amestecati galbenusurile cu un praf sare, premixul si laptele si puneti la fiert pe foc mic pana se ingroasa (circa 5-6 minute de fierbere). Cand e gata, luati de pe foc, adaugati untul si vanilia si lasati sa se raceasca bine. Cand e rece, puneti si la frigider jumatate de ora. Apoi mixati branza mascarpone cu aceasta crema. O puneti pe blat. In reteta spune sa adaugati deasupra nuca macinata si nesquick. Eu am pus nuci date prin caramel de fructoza si apoi macinate la blender. Trebuie sa stea la frigider vreo 2-3 ore inainte sa o portionati. Pofta buna! |