Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu nuca si mascarpone

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura cu nuca si mascarpone Imprimare Email
Scris de DrMan   

Extrem, extrem de simplu de preparat si extrem, extrem de buna!

Reteta am preluat-o de aici, insa am modificat cantitatea de mascarpone la crema, mi s-a parut ca ar fi iesit mult prea putin crema dupa reteta originala.

Ingredientele sunt pentru o tava de 33x23 cm.

Blat:

6 albusuri

4 galbenusuri

50 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

150 g nuca macinata

120 g fructoza

1 pli praf de copt

un praf de sare

aroma vanilie

Bateti spuma albusurile cu un praf de sare; adaugati fructoza si vanilia si mixati sa devina bezea ferma; adaugati galbenusurile si mai mixati putin: separat amestecati premixul cu nuca si cu praful de copt, apoi il adaugati peste oua si amestecati usor cu o paleta patiserie, cu miscari verticale. Coaceti la 170 grade circa 20 minute (faceti testul cu scobitoarea). Eu am redus focul dupa 12 minute la 160 grade Celsius.

Crema:

2 galbenusuri

120 g unt 82% grasime la temperatura camerei

80 g fructoza

30 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

110 ml lapte

375 g mascarpone

vanilie

un praf de sare

Amestecati galbenusurile cu un praf sare, premixul si laptele si puneti la fiert pe foc mic pana se ingroasa (circa 5-6 minute de fierbere). Cand e gata, luati de pe foc, adaugati untul si vanilia si lasati sa se raceasca bine. Cand e rece, puneti si la frigider jumatate de ora. Apoi mixati branza mascarpone cu aceasta crema. O puneti pe blat.

In reteta spune sa adaugati deasupra nuca macinata si nesquick. Eu am pus nuci date prin caramel de fructoza si apoi macinate la blender.

Trebuie sa stea la frigider vreo 2-3 ore inainte sa o portionati.

Pofta buna!

 
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions