Acasă Reţete Deserturi Prajitura Snickers
Prajitura Snickers Imprimare Email
Scris de DrMan   

E o prajitura delicioasa, cca toate dulciurile cu foi pe baza de albusuri si nuca. Se prepara foarte simplu, iar rezultatul e demn de o masa de sarbatoare. Reteta am preluat-o de aici.

Am facuta-o intr-o tava micuta, 18x22 cm, de fapt si in reteta se recomanda o tava mica.

Ingrediente pentru foi:

6 albusuri

120 g tagatoza

300 g nuca macinata

3 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man" - 40 g

2 linguri cacao - 15 g

1/2 plic praf de copt

1 praf de sare

Amestecati premixul cu praful de copt, cacaoa si nucile. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati tagatoza, bateti pana devine o bezea foarte ferma. Adaugati amestecul de premix si amestecati usor cu o spatula de patiserie, cu miscari verticale, sa-l incorporati. Coaceti pe hartie de copt 3 foi (am cantarit, o treime de compozitie inseamna 230-235 g. Se coace fiecare foaie la 160 grade, circa 20 minute. Cand le scoateti din cuptor le lasati putin in tava, apoi le rasturnati si desprindeti cu atentie foaia de copt.

Crema:

6 galbenusuri

1 ou intreg

160 g fructoza

2 linguri cacao

3 linguri lapte caldut

75 g ciocolata amaruie, sau cu lapte, sau combinatie

180 g unt 82% grasime

esenta de migdale (eu am pus de rom)

un praf de sare

Amestecati galbenusurile cu un praf de sare, oul, fructoza, cacaoa si laptele si puneti sa le fierbeti pe bain marin pana se mai ingroasa (in reteta scrie 20 minute, eu le-am fiert 10-12 minute). Trageti pe margine si adaugati ciocolata rupta bucatele. Cand se omogenizeaza, adaugati untul la temperatura camerei si esenta aleasa. Lasati putin sa se mai raceasca.

Asamblare: puneti o hartie de copt in tava in care ati copt prajitura; puneti prima foaie, crema, a doua foaie, crema, ultima foaie si o acoperiti cu crema. Presarati nuci toate mai grosier sau ciocolata si dati pentru cateva ora bune la frigider.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions