Prajitura Bounty |
![]() |
![]() |
Scris de DrMan |
Delicioasa, pe placul copiilor mai ales. Plus ca se prepara foarte simplu. Grisul no carbs l-am cumparat de aici. Reteta am preluat-o si am adaptat-o de aici. Ingrediente pentru o tava 25x25 cm: Blat: 4 oua 90 g fructoza 125 g unt 82% grasime moale, la temperatura camerei 10 linguri lapte 150 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 2 linguri cacao 1 plic praf de copt (sau 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu) un praf de sare Amestecati premixul cu cacaoa (data prin sita) si praful de copt. Bateti untul spuma cu fructoza, apoi adaugati pe rand ouale (adaugati cate un ou, mixati sa se amestece si apoi il adaugati pe urmatorul). Adaugati apoi laptele cu premixul, alternativ. Coaceti la 170 grade Celsius circa 30 minute (faceti testul cu scobitoarea). Il scoateti cand e gata, il lasati sa se raceasca, apoi il intepati pe toata suprfata cu furculita si il insiropati cu siropul rece: caramelizati 3 linguri fructoza si stingeti cu 200 ml lapte (fierbeti putin pana se topeste caramelul). Crema: 450 ml lapte 3,5 linguri gris 150 g unt 82% grasime 100 g fructoza 130 g nuca de cocos putina sare Puneti la fiert laptele rece cu fructoza, untul, grisul si un praf de sare. Dupa ce da in clocot mai lasati sa fiarba 3 minute (amestecati continuu, are tendinda sa se arda). Luati de pe foc, adaugati nuca de cocos, omogenizati. Puneti crema calda peste blatul insiropat. Lasati la racit, apoi acoperiti cu glazura. Glazura: 100 g ciocolata neagra cu stevia 100 g ciocolata cu lapte cu stevia 5 linguri lapte 50 g unt Le puneti pe toate pe bain marin. cand sunt topite si omogenizate, turnati pe prajitura rece (de la frigider). Pofta buna!   |