Acasă Reţete Deserturi Cinnamon rolls

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cinnamon rolls Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta americana de dulce pentru micul dejun sau pentru servit la o ceasca de cafea, o cana de ceai. Sunt delicioase! Usor caldute sunt un vis!

Reteta am preluat-o de pe blogul Jamilei, aveti in link reteta originala si video-ul de preparare. aici.

Ingrediente pentru 12 bucati (tava de 35x25 cm):

500 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

420 ml lapte caldut

2 oua mari

50 g unt topit pentru aluat si 150 g unt la temperatura camerei pentru crema cu scortisoara

50 g fructoza (puteti pune mai putin daca le doriti mai putin dulci), pentru aluat

aroma vanilie

1 lingura cu scortisoara

130 g zahar de flori de cocos sau 110 g fructoza (pentru crema de scortisoara cu care se ung rulourile)

sare (pentru aluat, eu am pus o lingurita rasa)

Puneti intr-un vas premixul si il amestecati cu sarea; faceti gropita in mijloc si puneti cele 50 g fructoza, drojdia, untul topit, vanilia si cele 2 oua. Incepeti sa amestecati cu mana, turnand lapte caldut, pana il incorporati pe tot. Bagati paletele spirala ale mixerului si framantati circa 5 minute, pana devine o bila mai deschisa la culoare, omogena, care se desprinde de pe peretii vasului. Ungeti un vas cu ulei, puneti aluatul, il intoarceti de cateva ori in vas sa se unga si el cu ulei si lasati la dospit 40 minute.

Pregatiti crema de scortisoara: amestecati zaharul de cocos cu untul si scortisoara.

Dupa ce aluatul a dospit, pudrati masa cu premix, rasturnati aluatul, il intindeti putin cu mainile. apoi il intindeti cu sucitorul foaie de circa 0,5 cm grosime. Intindeti crema de scortisoara peste aluat, lasati pe marginile lungi putin loc neuns cu crema. Incepeti sa faceti rulou, cand ajungeti la portiunea finala, ungeti cu putina apa marginea aluatului, apoi inchideti ruloul. Uitati-va pe linkul postat la inceputul retetei sa vedeti cum procedeaza in video de prezentare.

Taiati capetele cu un cutit ascutit; taiati apoi ruloul in doua, apoi fiecare jumatate in 6 bucati.

Le puneti in tava pe hartie de copt si mai lasati sa creasca in tava 20 minute.

Coaceti la 160 grade Celsius, pe gratarul de jos, circa 36-38 minute.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions