Acasă Reţete Deserturi Cheesecake cu sos caramel
Cheesecake cu sos caramel Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Savuros, un deliciu culinar. Va sfatuiesc sa-l faceti intr-o forma cu diametrul de 22 cm, cu inel detasabil. eu l-am facut intr-o forma mai mare, de 26 cm diametru, a iesit ca o tarta clasica. 

Ingrediente blat:

1 ou

250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

125 g unt 82% grasime, rece, taiat cuburi

60 g fructoza

2 linguri rase cacao

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Amestecati premixul cu bicarbonatul, cacaoa, sarea si fructoza.  Framantati rapid untul cu premixul (eu la bag la robot, se va face ca un pesmet). Bateti oul sa se omogenizeze albusul si galbenusul, faceti o adancitura in aluat, adaugati oul, apoi framanati rapid aluatul final. Nu trebuie sa insistati, se va forma foarte repede bila de aluat. Intindeti aluatul intr-o forma, cu mainile, il urcati si vertical, pe peretii formei.

Dati putin la frigider pana faceti umplutura de branza.

Umplutura de branza:

700 g branza de vaci

2 linguri smantana fermentata pentru gatit (jumatate de pahar)

3 oua mari

90-100 g fructoza

1 lingura (20 g) premix de patiserie "Dr. Man"

aroma de vanilie

putina sare

Puneti smantana peste branza si omogenizati cu mixerul verticala (ca sa zdrobiti barnza de vaci, sa fie mai fina).

Bateti ouale intregi cu fructoza si un praf de sare. Adaugati premixul, mixati putin, apoi branza si aroma de vanilie - mixati sa se omogenizeze.

Umpleti forma si dati la 160 grade, coaceti circa 50 minute (am pus-o pe primul gratar, cu optiunea caldura de sus si de jos; la ultimele 10 minute am urcat tarta pe nivelul 2 si am lasat coacere doar de sus).

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Cat sta prajit ura la cuptor, pregatiti sosul caramel si alunele date prin miere.

Incalziti 3 linguri miere pana devine lichida, apoi aruncati arahide sau nuci in ea, lasati inca 1 minut, turnati pe o hartie de copt, presarati cu susan si rasfirati bucatelele de nuca sau arahidele. Lasati sa se raceasca, oricum, doar la final le veti folosi.

Sosul caramel:

3-4 linguri cu varf fructoza sau 2-3 linguri tagatoza (eu am pus combinat, o lingura tagatoza+3 linguri fructoza)

100 ml smantana pentru frisca

50-60 g unt

Caramelizati usor fructoza (sau tagatoza), cu o lingurita de apa. Cand a prins culoare frumoasa, adaugati untul, luati de pe foc. Dupa ce s-a topit untul, adaugati smantana, amestecati. 

Cand s-a racit tarta, puneti sosul caramel pe suprafata, apoi puneti nucile sau arahidele date prin miere. lasati 1 ora la rece, inainte de a o taia.

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions