Acasă Reţete Deserturi Prajitura tavalita (cu miere)
Prajitura tavalita (cu miere) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Leg aceasta prajitura de sarbatorile petrecute la tara, in copilarie. Era nelipsita de pe mesele de sarbatoare. Se prepara foarte simplu si e delicioasa. Merge perfect la ceai, cafea. Tine fara probleme pana la o saptamana.

Sunt mai multe variante, dar mie imi place cea cu blatul preparat cu miere.

Ingredientele sunt pentru o tava de 25x25 cm, eu am avut o tava un pic mai mica (18x21).

Blat:

130 g fructoza

1 ou

2 linguri miere

100 ml lapte

30 g unt 82% grasime, moale, la temperatura camerei

210 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Amestecati premixul cu bicarbonatul. Mixati oul cu fructoza, adaugati untul moale, mierea, apoi laptele si mixati bine sa omogenizati. Adaugati premixul, omogenizati.

Coaceti la 160 grade Celsius timp de 25-30 minute (de la miere, blatul se va colora usor, insa verificati daca e copt cu scobitoarea).

Lasati pe blat sa se raceasca.

Glazura:

230 g fructoza

2 linguri cacao

5 linguri lapte

180 g unt 82% grasime

un praf de sare

aroma de rom (sau rom)

Le puneti pe toate la fiert la foc mic.Taiati blatul cuburi, le aruncati in glazura calduta, apoi le tavaliti prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions