Prajitura tavalita (cu miere) |
Scris de Gabriela Man |
Leg aceasta prajitura de sarbatorile petrecute la tara, in copilarie. Era nelipsita de pe mesele de sarbatoare. Se prepara foarte simplu si e delicioasa. Merge perfect la ceai, cafea. Tine fara probleme pana la o saptamana. Sunt mai multe variante, dar mie imi place cea cu blatul preparat cu miere. Ingredientele sunt pentru o tava de 25x25 cm, eu am avut o tava un pic mai mica (18x21). Blat: 130 g fructoza 1 ou 2 linguri miere 100 ml lapte 30 g unt 82% grasime, moale, la temperatura camerei 210 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu un praf de sare Amestecati premixul cu bicarbonatul. Mixati oul cu fructoza, adaugati untul moale, mierea, apoi laptele si mixati bine sa omogenizati. Adaugati premixul, omogenizati. Coaceti la 160 grade Celsius timp de 25-30 minute (de la miere, blatul se va colora usor, insa verificati daca e copt cu scobitoarea). Lasati pe blat sa se raceasca. Glazura: 230 g fructoza 2 linguri cacao 5 linguri lapte 180 g unt 82% grasime un praf de sare aroma de rom (sau rom) Le puneti pe toate la fiert la foc mic.Taiati blatul cuburi, le aruncati in glazura calduta, apoi le tavaliti prin nuca macinata sau nuca de cocos. Pofta buna! |