Acasă Reţete Deserturi Tort cu crema de mango si ciocolata alba

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Tort cu crema de mango si ciocolata alba Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Un tort exotic, cu o textura usoara. Simplu de preparat, insa migalos.

L-am facut intr-o forma cu diametrul de 22 cm, reteta originala era pentru 24 cm (gasiti reteta aici).

Ingrediente blat:

6 oua

150 g fructoza

2 linguri cacao

110 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

putina sare

Amestecati premixul cu cacaoa. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare; cand spuma este foarte tare, adaugati fructoza in 3-4 transe, mixand bine de fiecare data. Adaugati galbenusurile si mixati sa se omogenizeze. Puneti premixul si amestecati usor, cu o paleta de patiserie. Coaceti la 160 grade Celsius timp

de circa 20 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Cand il scoateti, lasati-l 2-3 minute acoperit cu un servet curat, apoi il rasturnati pe un gratar si inlaturati hartia de copt.

Ingrediente sirop:

200 ml apa

5 linguri fructoza

aroma de vanilie

Puneti la fiert apa cu fructoza, cand clocoteste adaugati vanilia si lasati apoi la racit.

Ingrediente crema de mango:

400 g pulpa de mango (circa 2 mango foarte mari sau 3 medii)

450 ml smantana pentru frisca

100-120 g fructoza

12 foi gelatina

60 ml apa

Puneti pulpa de de mango si aproape toata fructoza (lasati o lingura pentru frisca) in robot si o faceti piure. Lasati gelatina sa se hidrateze in apa, apoi o topiti. Bateti frisca spuma cu fructoza lasata. Puneti 2-3 linguri frisca peste gelatina, o omogenizati, adaugati apoi gelatina peste piure. Amestecati repede si apoi turnati totul peste frisca, ametestecand cu un tel (toate compozitiile trebuie sa aiba aproape aceeasi temperatura, daca sunt diferente mari, se poate branzi compozitia de la gelatina).

Acum puteti face prima etapa de asamblare a tortului, in opinia mea e chiar suficienta aceasta crema, tortul este foarte bun si fara crema de mascarpone. Pregatiti inelul de tort. Taiati blatul in 3. Insiropati prima felie de blat, o puneti in inel, puneti jumatate de crema; peste ea puneti a doua bucata de blat, o insiropati, trunati a doua jumatate de crema. Puneti ultima bucata de blat, insiropati si dati la frigider.

Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:

125 g mascarpone

75 g ciocolata alba

150 ml smantana pentru frisca

2 foi gelatina

40 ml apa

Hidratati gelatina in apa, o topiti. Tocati ciocolata si puneti peste ea smantana. Incalziti apoi pe bain marin pana se topeste ciocolata. Adaugati in ea gelatina. Mixati putin branza mascarpone, apoi adaugati compozitia cu ciocolata alba si amestecati cu o paleta, rapid, sa se incorporeze bine. Turnati aceasta compozitie peste tort. Lasati inca 3-4 ore la rece.

Ingrediente glazura de ciocolata alba:

125 g ciocolata alba

80 ml smanatana pentru frisca

1 foaie gelatina hidratata in 1 lingura apa

Topiti pe baina marin ciocolata in smantana, apoi adaugati gelatina, omogenizati. Turnati peste tort. Sincer, asa e reteta originala, cu gelatina - eu insa nu sunt incantata de rezultat. Prefer glazura sa o faca fara foaia de gelatina...

Observatii: cand puneti inelul de tort pentru a asambla tortul, lasati-l cam cu 1 cm mai larg decat blatul de tort. Crema de mango se va scurge pe langa blaturi si tortul va fi mai uniform pe laterala (cand il scoateti din forma).; eu nu consider necesara crema a doua, din punctul meu de vedere este suficienta doar crema de mango. daca veti merge pe varianta fara crema de mascarpone, faceti glazura cu 100 g ciocolata alba, 60 ml smantana si 1 foaie gelatina. Este foarte bun in ambele variante.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions