Acasă Reţete Deserturi Alba ca zapada

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Alba ca zapada Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O prajitura a copilariei mele, nelipsita de la Sarbatori.

Ingredientele sunt pentru o tava micuta de 18x23, puteti dubla cantitatile daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare.

Ingrediente blat:

1 ou

5 linguri lapte

5 linguri ulei

80 g fructoza

0,5 lingurita bicarbonat de amoniu (eu am pus in plus si un sfert lingurita bicarbonat de sodiu)

putin sare

180 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

Se pun intr-un vas oul, fructoza, uleiul, laptele, sarea si amoniacul si se bat cateva minute cu un tel para. Se pune pe rand cate putin premix din catitatea pregatita si se amesteca. Cand nu mai puteti manui telul, puneti restul de primex si framantati cu mana. Puneti intr-o folie si dati jumatate de ora la frigider.

Se scoate apoi aluatul, s eimparte in 3 bucati egale. taiati hartie de copt dupa marimea tavii, apoi intindeti cate o bucata de aluat direct pe hartia de copt. Intepati cu o furculita si coaceti la 150 grade timp de circa 10 minute (pana se fac usor aurii).

Ingrediente crema:

350 ml lapte

60 g faina de naut

100 g fructoza

80 g unt la temperatura camerei

coaja de lamaie

zeama de la jumatate de lamaie

fulgi de cocos (facultativ)

Amestecati faina de naut cu fructoza apoi puneti laptele rece, cate putin, amestecand cu telul (pentru a nu se face cocoloase). Puneti la fiert pe foc mic, amestecand des. Cand e aproape legata adaugati si coaja de lamaie. Cand e ingrosata, luati-o de pe foc si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei.

Cand crema e rece, adaugati cate o cuvatica de unt si mixati, pana adaugati tot untul. Puneti si zeama de lamaie, la final. Intindeti crema intre foi si dati la rece.

Daca doriti sa o ornati cu fulgi de cocos, pastrati putina crema sa o intindeti pe ultima foaie, doar cat sa faca fulgii de cocos aderenta, apoi presarati fulgi de cocos.

Mie imi place sa o pudrez cu fructoza pudra, inainte de a o aduce, taiata romburi, la masa.

Prajitura aceasta trebuie sa stea minim o zi inainte de a fi taiata, pentru a se inmuia bine foile.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions