Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide |
Scris de Gabriela Man |
Sunt foarte simplu de preparat si e minunata combinatia dintre gustul de arahide si ciocolata. Reteta am preluat-o si am adaptat-o de pe site-ul Jamilei, de aici.ÂÂÂ Ingrediente pentru circa 26 bucati: 200 g premix pentru patiserie "DR. Man" 200 g unt de arahide 100 g unt 82% grasime la temperatura camerei 1 ou 170 g fructoza aroma vanilie 0,5 lingurita praf de copt 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu 100 g ciocolata amaruie (eu folosesc Sweet&Safe) 50 g ciocolata cu lapte dietetica (eu fosolesc Sweet&Safe) Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Tocati ciocolata cubulete mici. Amestecati intr-un vas premixul cu praful de copt si bicarbonatul. Puneti intr-un vas untul si untul de arahide, adaugati fructoza si mixati 2-3 minute. Adaugati oul si aroma de vanilie, mixati. Adaugati premxul si mai mixati 1 minut. Adaugati ciocolata si amestecati cu mana rapid, sa se incorporeze. Cu o linguirta sau cu un cleste de inghetata puneti gramajoare in tava in care ati pus hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la 160 grade Celsius timp de circa 15 minute. Lasati sa se raceasca bine cateva ore inainte de a le consuma, sunt mai bune dupa ce au stat putin. Pofta buna! |