Fursecuri cu unt de arahide si nutella |
Scris de Gabriela Man |
Sunt minunate la un ceai, la cefeaua de dimineata. O combinatie minunata intre gustul usor sarat al untului de arahide si cel al cremei de ciocolata cu alune. Untul de arahide il puteti prepara in casa, reteta aici, sau il puteti cumpara din comert, gasiti variante fara zahar, naturale (eu il iau pe cel de la Solaris). Crema tip nutella o puteti prepara in casa, reteta aici, sau o puteti achizitiona varianta dietetica, pentru diabetici, din comert - eu o cumpar de pe site-ul celor de la No Sugar,aicio puteti comanda. Reteta am preluat-o si adaptat-o de aici, este extrem de simpla. Ingrediente pentru circa 26 bucati: 240 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 150 g unt de arahide 100 g unt 82% grasime, la temperatura camerei 120 g fructoza 0,5 lingurita praf de copt 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu un sfert lingurita sare 1 ou aroma de vanilie 50 g ciocolata amaruie pentru ornat (facultativ) circa 100 g nutella pentru umplut fursecurile Pe o tavita in care ati pus hartie de copt, puneti cu lingurita gramajoare mici de nutella si dati la congelator. Daca nu sunt inghetate nu veti lucra usor cu ele, vor constitui umplutura fursecurilor. Amestecati premixul cu praful de copt, bicarbonatul si sodiul. Puneti intr-un vas untul, untul de arahide si fructoza si mixati putin. Adaugati oul si aroma de vanilie, mai mixati putin. Adaugati premixul, amestecati si dati la frigider pentru jumatate de ora. Cum preparati fursecurile: luati cu o lingura din aluat, faceti o bila, o aplatizati in palma, puneti o biluta de nutella si inveliti-o in aluat bine. Eu am aplatizat usor si in palma, cu grija sa ramana ermetica. Puteti apasa cu furculita pe suprafata lor sa faceti model in romburi. Dati la cuptorul incins bine la 170 grade pentru 13-15 minute (le scoateti cand sunt aurii). Le puteti glazura cu dungi de ciocolata topita, sau le puteti lasa simple. Pofta buna! |