Prajitura Boema Imprimare
Scris de Gabriela Man   

MInunata! Pe vremea copilariei mele era nelipsita dinalt

acele cofetarii in care prajiturile aveau gust bun,

natural, erau facute cu firsca adevarata si cu unt...

Este extrem de simlu de preparat, spre marea mea

surpriza.

Insa, necesita timp.

Eu am facut-o intr-o taca 25x32, insa a iesit blatul

cam gros, asa ca a trebuit sa-l dau impart in doua si

sa pun crema si intre foile de blat. Data viitoare il voi

coace intr-o tava mai mare.

Mai intai faceti siropul: topiti pe foc mic 50 g fructoza si

stingeti cu 200 ml apa. Lasati sa se raceasca.

Ingrediente pentru crema I:

O faceti inaintea b;atului, ca sa aiba timp sa se raceasca bine.

1 ou

160 g fructoza

100 g unt

3 linguri mari de ness (eu folosesc Brasero decofeinizat, are un gust minunat)

Amestecati toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic. Luati de pe foc cand vedeti ca face "bulbuci". Aveti grija sa amestecati permanent, ca sa nu se prinda sau sa se "branzeasca" compozitia.

Ingrediente pentru blat:

5 oua

100 g premix pentru patiserie "Dr, Man"

150 g fructoza

25 g cacao (3 linguri)

3 linguri apa

putina sare

Bateti spuma ferma albusurile cu un praf de sare, adaugati fructoza si bateti pana spuma devine ferma si lucioasa. Adaugati apa, bateti in continuare, aoi adaugati galbenusurile si bateti sa se omogenizeze totul.

Amestecati premixul cu cacaoa, apoi il puneti peste compozitia anterioara si amestecati usor, cu o paleta pentru patiserie, miscari verticale, ca sa nu scoateti aerul.

Coaceti la 160 grade Celsius, circa 25-30 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Cand blatul este rece, il insiropati si pregatiti crema.

Ingrediente pentru crema:

500 ml frisca 35% grasime

Crema I racita

Bateti frisca sa fie vartoasa, adaugati crema I si mai bateti circa 2 minute (sa va iasa o compozitie ferma).

Intindeti crema peste blat.

Ornat:

500 ml frisca 35% grasime

3 lingurite fructoza

1-2 lingurite zeama de lamaie

Bateti frisca lichida. cand incepe sa se ongroase, adaugati fructoza, mai bateti 2 minute; adaugati zeama de lamaie si bateti pana se intareste foarte tare frisca (atentie, se intareste foarte repede dupa ce adaugati zeama de lamaie).

Frisca o puteti pune in doua moduri:

a) o intideti strat peste crema. Peste frisca radeti ciocolata sau pudrati cu cacao.

b) taiati prajitura patrate; faceti cu frisca moturi peste fiecare patrat, apoi presarati cu ciocolata rasa.

Pofta buna!

ÂÂÂ