Prajiturele cu prune Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Reteta este trimisa de o consumatoare fidela a fainuriloralt

"Dr. Man", Mihaela Ana. Aceasta a gasit-o pe blogul

Jamilei, aici.

Se poate face cu si cu alte fructe. Se prepara foarte

simplu si foarte rapid.

Ingrediente pentru 10-12 briose:

circa 500 g prune

250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

250 ml lapte (begetal sau smantana diluata cu apa)

2 oua mari

100 g fructoza

100 g unt topit si adus la temperatura camerei

0,5 lingurita scortisoara

esenta naturala de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

un sfert lingurita sare

taiati prunele cum doriti, eu le-am taiat felii.

Amestecati premixul cu fructoza, scortisoara si praful de copt.

In alt vas, puneti laptele, ouale, sarea si vanilia si amestecati bine cu un tel para. Turnati apoi lichidul peste amestecul cu premix si amestecati (nu foarte mult) cu o spatula de patiserie.

Puneti intr-o tava de mini prajiturele sau de briose, apoi puneti deasupra bucatile de prune.

Coaceti la 175 grade circa 30 minute (pana se face aurie deasupra).

Pofta buna!