Acasă Reţete Deserturi Fursecuri cu ovaz
Fursecuri cu ovaz Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Fursecurile si biscuitii cu ovaz sunt dulciuri minutate,alt

ovazul este bogat in fibre solubile, in vitamine din grupul

B, in zinc, magneziu. Bunica mea imi spunea cand

eram mica sa mananc terci de ovaz dimineata pentru ca,

"de aceea sunt atat de frumosi si de sanatosi caii,

deoarece ii hranim cu ovaz". Ceva, ceva adevar spunea

bunica...

Reteta este incredibil de simpla iar fursecurile ies delicioase.

Am preluat-o si am adaptat-o de aici, va recomand sa intrati

sa cititi explicatiile de preparare si de pe site. 

Eu am sa repet cu siguranta foarte curand aceasta reteta,

dar o voi face cu cantitati duble, dispar cu repeziciune de pe platou.

Ingrediente pentru 30 bucati:

150 g unt moale, la temperatura camerei

1 ou

120 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

90 g fructoza

160 g fulgi de ovaz

0,5 lingurita scortisoara

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

un sfert lingurita sare

vanilie

100 g ciocolata amaruie (peste 70% cacao)

Mixati intr-un vas untul cu fructoza, circa 2 minute, Adaugati oul si mai mixati circa 1 minut, pana se incorporeaza perfect.

Amestecati intr-un vas premixul cu scortisoara si sarea. Adaugati in crema de unt cu ou din acest amestec (in transe mai mari) si amestecati cu o paleta de patiserie. Adaugati vanilia, fulgii de ovaz si ciocolata taiata bucatele.

Lasati vasul la frigider timp de o ora (il acoperiti cu folie alimentara).

Incalziti cuptorul la 170 grade Celsius. Luati din vas bucati de amestec, cu lingurita, apoi puneti gramajoare in tava 9sa puneti mai intai hartie de copt. Coaceti la 170 grade timp de 15 minute.

Sunt minunate dupa ce se racesc foarte bine, la temperatura camerei.

In loc de ciocolata puteti pune diverse seminte, alune, nuci. Insa. parerea mea de ciocoholica este ca cele cu ciocolata sunt cele mai bune.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions