Acasă Reţete Deserturi Clafoutis cu cirese

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Clafoutis cu cirese Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Clafoutis este un desert frantuzesc simplu de preparat, rapid,alt

un fel de budinca cu fructe coapta la cuptor. Se poate face cu

visine sau cu alte fructe (caise, piersici).

Ingrediente:

500 g cirese

4 oua

80-90 g fructoza pura cristalizata

220 ml lapte de migdale sau smantana nefermentata diluata cu

apa

100 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

vanilie

putina sare

20-30 g unt pentru uns forma de copt

2 linguri fructoza pentru pudrat forma de copt

Ungeti forma in care veti coace clafoutis cu unt, apoi pudrati-o cu fructoza. Puneti ciresele in forma (reteta originala este cu ciresele cu tot cu samburi, insa eu am scos samburii, ma deranjeaza prezenta lor in preparate).

Bateti ouale cu fructoza si putina sare, apoi adaugati alternativ (ca la aluatul pentru clatite) premixul si laptele. Turnati aluatul peste cirese. Sunt retete care contin si 50 g unt topit in aluat, insa eu am incercat ambele variante si mi s-a parut mai fina fara unt.

Coaceti la 160 grade Celsius timp de circa 45 minute. Eu am redus la 150 grade dupa primele 20 minute, parea sa se rumeneasca prea tare. Este gata cand e ferma la atingere in mijlocul prajiturii. lsati sa se raceasca in forma.

Se serveste pudrata cu fructoza pudra.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions