Clafoutis cu cirese |
Scris de Gabriela Man |
Clafoutis este un desert frantuzesc simplu de preparat, rapid, un fel de budinca cu fructe coapta la cuptor. Se poate face cu visine sau cu alte fructe (caise, piersici). Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80-90 g fructoza pura cristalizata 220 ml lapte de migdale sau smantana nefermentata diluata cu apa 100 g premix pentru patiserie "Dr. Man" vanilie putina sare 20-30 g unt pentru uns forma de copt 2 linguri fructoza pentru pudrat forma de copt Ungeti forma in care veti coace clafoutis cu unt, apoi pudrati-o cu fructoza. Puneti ciresele in forma (reteta originala este cu ciresele cu tot cu samburi, insa eu am scos samburii, ma deranjeaza prezenta lor in preparate). Bateti ouale cu fructoza si putina sare, apoi adaugati alternativ (ca la aluatul pentru clatite) premixul si laptele. Turnati aluatul peste cirese. Sunt retete care contin si 50 g unt topit in aluat, insa eu am incercat ambele variante si mi s-a parut mai fina fara unt. Coaceti la 160 grade Celsius timp de circa 45 minute. Eu am redus la 150 grade dupa primele 20 minute, parea sa se rumeneasca prea tare. Este gata cand e ferma la atingere in mijlocul prajiturii. lsati sa se raceasca in forma. Se serveste pudrata cu fructoza pudra. Pofta buna! ÂÂ |