Prajitura de post cu cocos |
Scris de Gabriela Man |
O prajiturica pufoasa si simpla, foarte rapida, pentru perioada de post. e genul de prajiturica umeda, deci nu o scoateti din tava cat este fierbinte, Eu am pus in tava hartie pentru copt, ceea ce mi-a usurat munca, am scos-o calduta si am indepartat hartia. Merge perfect la un ceai, o cafea. Ingredientele sunt pentru o tava micuta, 24x17 cm. Reteta am preluat-o de peÂÂ blogul Laurei Adamache. Ingrediente: 115 g nuca de cocos 170 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 220 g fructoza 300 ml (g) lapte de soia, de migdale sau apa (eu am pus apa minerala) 1 plic praf de copt sau 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingura rasa cacao (20 g) un praf de sare vanilie fructoza pudra si nuca de cocos pentru ornat suprafata prajiturii ÂÂ Amestecati toate ingredientele solide, apoi puneti vainila si laptele sau apa. O sa va iasa un aluat de consistenta unei smantani groase. Puneti in tava (in care ati pus hartie de copt) mai mult de jumatate din aluat; adaugati o lingura de cacao la ce a ramas in vas (eu am adaugat si o lingura de apa), apoi puneti peste aluatul din tava, cu lingura, incercand sa-l distribuiti cat mai uniform. Se coace 40-45 minute la 170 grade Celsius (faceti testul cu scobitoarea, este copt cand iese scobitoarea uscata). Cand e rece, se pudreaza cu cocos si fructoza pudra. Pofta buna! |