Acasă Reţete Deserturi Prajitura Chocoflan
Prajitura Chocoflan Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Este de fapt o combinatie intre o crema de zahar ars clasica sialt

o negresa, iar rezultatul e delicios!

E foarte usor de rapid de facut.

Eu am preluat reteta de aici, insa am preparat jumatate din

cantitate. Iar din jumatate de cantitate va ies circa 6 portii,

ceea ce mi se pare suficient de mult.

Atrag atentia asupra unui aspect: nu trebuie sa facem abuz de

caramel, chiar facut cu fructoza (sau mai ales). Insa, este o

prajitura pe care ma gandesc ca nu intentionati sa o

consumati zilnic... De altfel, consumul de fructoza

caramelizata este nociv daca devine uzual, nu daca va

preparati rar un sos caramel la o inghetata sau la jofre, sau va faceti o crema de zahar ars.

Am folosit o tava de 18x15 cm, inalta, eu am avut din sticla termorezistenta.

Ingrediente pentru sosul caramel:

130 g fructoza

60 ml apa

Ingrediente pentru crema de oua:

4 oua 50 g fructoza

500 ml lapte (din migdale, sau smanatana nefermentata diluata cu apa; eu am folosit amestec din cele doua)

vanilie macinata

un praf de sare

Ingrediente pentru blatul de cacao:

1 ou

1 lingura de cacao

50 g fructoza

50 ml ulei

50 ml lapte (ca mai sus la crema)

80 g premix pentru patiserie "Dr Man"

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

putina sare

facultativ, putin rom

Preperati caramelul: puneti fructoza si apa pe foc foarte mic si lasati pana prinde o culoare aurie. Turnati in forma in care veti coace prajitura si intindeti bine, rasucind forma in toate directiile, pana caramelul va acopera fundul formei si marginile pana la jumatate din inaltime. Lasati deoparte pana preparati crema si blatul.

Puneti in cuptor o tava inalta cu apa (in care veti pune la copt forma cu prajitura) si incalziti cuptorul la 170 grade Celsius.

Puneti ingredientele pentru blat intr-un vas si mixati bine cu mixerul.

Pregatiti rapid si crema; mixati ouale intregi cu fructoza, putina sare si vanilia, apoi turnati si laptele si mixati sa se omogenizeze.

Turnati crema in vasul pentru copt. Apoi turnati in fir mai subtire, adica nu tot dintr-o data, blatul peste crema, miscand vasul peste tot deasupra cremei, ca sa intindeti peste tot blatul de cacao. Se vor amesteca, nu conteaza, se separa la copt.

Dati la copt in bain marin pentru 40-50 minute, veti vedea ca blatul d ecacao este ferm deasupra.

Lasati la racit, apoi bagati la frigider pentru 3-4 ore.

Rasturnati pe platou si...pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions