Acasă Reţete Deserturi Prajitura "O noapte la Venetia"

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura "O noapte la Venetia" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Initial am crezut ca este o prajitura complicata, arataalt

foarte bine si aceasta este impresia pe care o lasa.

In plus, este extrem de fina, crema de galbenusuri si

unt este o nebunie!

Surpriza mea a fost sa constat ca se prepara rapid si

este foarte simpla :)

Am preluat reteta de aici, insa am modificat un pic

reteta in ceea ce priveste numarul de galbenusuri

necesare la crema si ma felicit ca am facut aceasta,

parerea mea ca este mai ok cu un pic mai multa crema decat in varianta originala.

Cantitatile sunt pentru o tava de 31x21 cm.

Ingrediente blatul alb cu cocos:

5 albusuri

70 g fructoza

90 g cocos

50 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

un praf de sare

Amestecati intr-un vas cocosul cu premixul pentru patiserie.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, cand sunt spuma tare - adaugati in 3 transe fructoza si mixati continuu sa iasa o bezea ferma.

Adaugati cocosul si premixul si amestecati cu grija, cu o paleta de patiserie, cu miscari verticale.

Turnati si nivelati - in tava in care ati pus hartie de copt.

Preparati acum blatul de cacao...

Ingrediente blat cacao:

4 oua

60 g fructoza

40 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

25 g cacao (2 linguri) trecuta prin sita

1 lingurita praf de copt sau 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati apoi fructoza, mixati pana devin bezea ferma; adaugati galbenusurile, mixati.

Amestecati premixul cu cacaoa si praful de copt, apoi adaugati peste compozitia de oua, amestecand usor cu o paleta de patiserie.

Turnati peste blatul de cocos si bagati la cuptor la 170 grade Celsius, circa 25 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Cat se coace blatul, puteti sa faceti un sirop, reteta este fara blat insiropat, insa eu am considerat ca este mai savuroasa insiropata. Am facut un sirop clasic de fructoza si apa.

Crema de galbenusuri:

6 galbenusuri

140-160 g fructoza (mie mi s-a parut cam dulce cu 160 g...)

6 linguri lapte (smantana diluata cu apa, lapte de migdale si lapte de soia)

240 g unt 82% grasime

aroma de vanilie

un praf de sare

Frecati untul spuma.

Amestecati galbenusurile cu fructoza, laptele, vanilia si un praf de sare si fierbeti pe bain marin pana se ingroasa (circa 8-10 minute maxim). Lasati sa ajunga la temperatura camerei, apoi adaugati cate putin in untul batut spuma, mixand sa se incorporeze.

Asezati crema peste blatul insiropat sau neinsiropat, cum doriti sa procedati.

Glazura:

150 g ciocolata neagra sau cu lapte (dietetica, cu extract de stevia sau fructoza)

50 g unt

5 linguri smantana nefermentata 20% grasime (sau lapte, ca mai sus)

Topiti la bain marine, apoi intindeti peste crema de galbenusuri.

Lasati la rece 2-3 ore.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions