Prajitura Domino cu miere |
Scris de Gabriela Man |
Reteta am preluat-o de aici, pe cat e de simplu de preparat,ÂÂ pe atat e de savuroasa! In reteta este folosita o tava de 20x20, eu am avut o tava un pic mai mare. Ingrediente pentru blat: 40 g miere 40 g fructoza 20 g unt 2 oua 100 g premix pentru patiserie "Dr. man" 1 lingurita scortisoara 1 lingurita praf de copt putina sare Amestecati si incalziti la foc mic mierea, fructoza si untul. Separat amestectai premixul cu praful de copt si scortisoara si bateti cele doua oua. Cand mierea s-a lichefiat, adaugati ouale (atentie, sa nu fie fierbinte compozitia), apoi adaugati amestecul cu premix. Puneti in tava tapetata cu hartie si dati la 160 grade timp de 15-20 minute. Lasati apoi pe un gratar sa se raceasca. Ingrediente pentru topping: 130 g dulceata de afine cu fructoza sau extract de stevia 250 g martipan (in reteta este trecut 140 g) Martpanul il preparati astfel: 150 g faina de migdale 100 g fructoza 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura coniac Le amestecati pe toate si framantati timp de 5 minute. Apoi intindeti foaie de marimea foii d ealuat, intre 2 folii. Glazura: 150 g ciocolata (neagra, cu fructoza) topita 50 g ciocolata alba cu fructoza pentru decorat Cum asamblati: decupati suprafata prajiturii (foarte subtire, aceasta ca sa prinda mai bine dulceata de faina pe suprafata), puneti dulceata de afine; asezati foaia de martipan intinsa dupa marimea prajiturii. dati la frigider 1 ora. Taiati prajiturele patrate cu latura de 2 cm, le glazurati cu ciocolata topita si le decorati cu ciocolata alba. Extrem de gustoasa! Pofta buna! |