Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu 2 blaturi

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura cu 2 blaturi Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta am preluat-o de aici, am fost atrasa de ideea combinatieialt

unui pandispan simplu cu un blat de bezea si crema de ciocolata.

Are savoarea si farmecul prajiturilor care se fac la tara de

sarbatori. V-o recoman, este mult mai simplu de preparat

decat ar parea la o prima citire si este foarte gustoasa.

Ingrediente pentru o tava mare, 40x28:

Pentru blatul de pandispan

4 oua

3 linguri fructoza (60 g)

4 linguri premix patiserie "Dr Man" (80 g)

2 linguri ulei

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

esenta de vanilie

un praf de sare

Pentru blatul de bezea

5 albusuri

4 linguri fructoza (80 g)

5 linguri pesmet de biscuti (din biscuiti petit beurre de casa, reteta aici) - 60 g

5 linguri nuca macinata (60 g)

un praf de sare

Pentru crema de ciocolata

5 galbenusuri

4 linguri fructoza (80 g)

2 linguri rase premix patiserie "Dr Man" (30 g)

400 ml lapte din smantana dulce diluata cu apasau lapte de migdale

200 g ciocolata

200 g unt 82% grasime

un praf de sare

Preparati blatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri; amestecati premixul cu bicarbonatul de sodiu; amestecati galbenusurile cu uleiul; bateti spuma albusurile cu un praf de sare; adaugati fructoza si mai bateti pana la topirea ei; adaugati galbenusurile, bateti inca 1 minut; adaugtai premixul si amestecati usor cu miscari verticale, cu o paleta patiserie; coaceti la 160-170 grade timp de 15-17 minute (sau, faceti testul cu scobitoarea).

Blatul de bezea: bateti albusurile spuma cu un praf de sare; adaugati fructoza treptat si mai bateti pana se formeaza "tepi"; adaugati nuca si pesmetul de biscuiti si amestecatu usor cu o paleta de patiserie; coaceti pe hartie de copt  la 140-150 grade timp de 13-15 minute (pana se rumeneste usor deasupra).

Crema de ciocolata: amestecati galbenusurile cu un praf de sare, fructoza si premixul si se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel para, cu atentie sa nu se faca cocoloase. Se fierbe pe foc mic pana se intareste ca o budinca. Se adauga ciocolata taiata bucatele su untul, se amesteca sa se topeasca si se pune la rece.

Asamblare: blatu de pandispan, jumatate din crema, blat de bezea, cealalta jumatate de crema. crema sa fie racita, nu total, cat sa o puteti intinde. Dati la rece 2-3 ore.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions