Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu branza de vaci si afine

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura cu branza de vaci si afine Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Am primit niste afine de padure, aveam niste branza dealt

vaci in frigider....m-am gandit sa le transform intr-un desert. 

A iesit aromata, pufoasa, insiropata...

Ingredientele sunt pentru o tava mica de 18x24. 

Ingrediente:

3 oua

200 ml smantana pentru fisca (32% sau 35% grasime)

200 g branza de vaci

90 g fructoza + 2 linguri fructoza pentru sirop

3 g agar-agar

1 plic gelatina pentru glazura (tot vegetala)

3 linguri premix pentru patiserie  " Dr. Man_ slabesti mancand" (70 g)

1 pahar de afine (200 g)

Mai intai preparati un sirop cu 2 linguri fructoza (clasicul sirop pentru pandispan).

Preparati blatul: se separa galbenusurile de albusuri; batati spuma albusurile cu un praf de sare, adaugati apoi 2 linguri fructoza (40 g), mai bateti pana se topeste fructoza; adaugati si galbenusurile si mai mixati putin; la final adaugati premixul pentru patiserie si amestecati usor, cu miscari verticale, cu o paleta pentru patiserie.

Coaceti la 170-175 grade Celsius circa 15 minute (pana blatul este auriu deasupra si revine la loc daca il apasati cu un deget in mijloc).

Puneti intr-un vas branza de vaci, cele 50 g fructoza ramase si 50 ml smantana pentru frisca; puneti blenderul vertical in functiune, sa iasa o compozitie fina si cremoasa.

Faceti frisca cele 150 ml smantana ramase.

Blenduiti 50 g afine.

Amestecati agar-agarul cu 50-60 ml apa si il fierbeti la foc mic timp de 15 minute, apoi il puneti intr-un bol mic si il lasati sa se raceasca pana la temperatura degetului.

Amestecati frisca cu crema de branza. Puneti 2 linguri din compozitie peste agar, apoi rasturnati agarul peste crema de frisca cu branza si amestecati cu o spatula de patiserie.

Impartiti in 2 compozitia, in una puneti piureul de afine.

Asamblare: insiropati blatul, puneti crema alba, apoi crema cu afine; acoperiti cu un strat de afine si turnati o glazura vegetala rapida.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions