Prajitura cu branza de vaci si afine |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Am primit niste afine de padure, aveam niste branza de vaci in frigider....m-am gandit sa le transform intr-un desert. A iesit aromata, pufoasa, insiropata... Ingredientele sunt pentru o tava mica de 18x24. Ingrediente: 3 oua 200 ml smantana pentru fisca (32% sau 35% grasime) 200 g branza de vaci 90 g fructoza + 2 linguri fructoza pentru sirop 3 g agar-agar 1 plic gelatina pentru glazura (tot vegetala) 3 linguri premix pentru patiserie  " Dr. Man_ slabesti mancand" (70 g) 1 pahar de afine (200 g) Mai intai preparati un sirop cu 2 linguri fructoza (clasicul sirop pentru pandispan). Preparati blatul: se separa galbenusurile de albusuri; batati spuma albusurile cu un praf de sare, adaugati apoi 2 linguri fructoza (40 g), mai bateti pana se topeste fructoza; adaugati si galbenusurile si mai mixati putin; la final adaugati premixul pentru patiserie si amestecati usor, cu miscari verticale, cu o paleta pentru patiserie. Coaceti la 170-175 grade Celsius circa 15 minute (pana blatul este auriu deasupra si revine la loc daca il apasati cu un deget in mijloc). Puneti intr-un vas branza de vaci, cele 50 g fructoza ramase si 50 ml smantana pentru frisca; puneti blenderul vertical in functiune, sa iasa o compozitie fina si cremoasa. Faceti frisca cele 150 ml smantana ramase. Blenduiti 50 g afine. Amestecati agar-agarul cu 50-60 ml apa si il fierbeti la foc mic timp de 15 minute, apoi il puneti intr-un bol mic si il lasati sa se raceasca pana la temperatura degetului. Amestecati frisca cu crema de branza. Puneti 2 linguri din compozitie peste agar, apoi rasturnati agarul peste crema de frisca cu branza si amestecati cu o spatula de patiserie. Impartiti in 2 compozitia, in una puneti piureul de afine. Asamblare: insiropati blatul, puneti crema alba, apoi crema cu afine; acoperiti cu un strat de afine si turnati o glazura vegetala rapida. Pofta buna!  |