Sufleu de zmeura (afine, mure, capsuni) Imprimare
Scris de Gabriela Man   

E un desert rafinat, de efect, cu aer french :)alt

Aveam 3 albusuri la congelator si niste zmeura din piata,

reteta am gasit-o intr-o carte mai veche, asa ca m-am hotarat

sa ma aventurez.

Care e chestiunea cu sufleurile astea: trebuie aduse la masa

fierbinti, cand sunt umflate frumos, ele incep sa se aseze pe

masura ce se racesc. Deci, efectul e "wow" in primele minute.

Cu alte cuvinte, daca aveti musafiri la masa si vreti sa incheiati cu

un sufleu de fructe de padure, va sfatuiesc sa pregatiti amestecul de piure de fructe si budinca, sa aveti

pregatite formele de sufleu (unse bine cu unt si tapetate cu fructoza). Bateti albusurile doar inainte de a baga desertul la cuptor, amestecati cu budinca de fructe si dati la copt 17-18 minute. Sa aveti si fructoza pudra pregatita, o strecuratoare micuta - cand le scoateti, le pudrati cu fructoza pudra, asezati in mijoc o zmurica, o afina etc - si le duceti direct la masa.

Din cantitatile de mai jos au iesit 4 forme mici de sufleu, marimea clasica.

Ingrediente:

10 g unt pentru uns formele

1 lingura fructoza pentru pudrat formele

30 g unt

20 g (o lingura cu varf) premix pentru patiserie "Dr Man"

90 ml lapte (smantana pentru frisca diluata cu apa)

170 g zmeura sau alte fructe (capsuni, afine, mure), chiar 200 g cred ca merg

50 g fructoza

3 albusuri

Primul pas, important: ungeti bine formele cu unt moale (la temperatura camerei), apoi pudrati-le cu fructoza.

Zdrobiti zmeura cu blenderul.

Puneti la topit untul la foc mic, adaugati premixul, amestecati 1 minut, cand forfoteste putin pe mergine - trageti de pe foc vasul, adaugati laptele si omogenizati cu o lingura de lemn, apoi puneti iar la fiert, la foc mic, sa se ingroase - circa 4-5 minute.

Rasturnati intr-un vas de inox, adaugati fructoza, amestecati. Adaugati piureul de zmeura amestecati sa se omogenizeze.

Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, dar spuma foarte tare!!! Adaugati o lingura de spuma in compozitie, amestecati usor, apoi adaugati restul albusului si omogenizati cu miscari verticale usoare, cu un tel para (trebuie sa mentineti aerul incorporat in albusuri), tineti telul aproape orizontal.

Puneti in forme, nivelati si dati la 175 grade Celsius timp de 17-18 minute ( sa fie ferme la suprafata). Eu le-am copt 18 minute, pe la minutul 13 am scazut temperatura la 160 grade Celsius (cuptorul meu arde putin la suprafata).

Pofta buna!