Acasă Reţete Deserturi Cornuri turcesti cu nutella de casa

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cornuri turcesti cu nutella de casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

"Katmer pogaca" sunt cornuri turcesti care se desfac in foite.alt

Grozave pentru micul dejun si foarte usor de preparat, chiar am ramas placut surprinsa de cat de facila e reteta (preluata de pe blogul Laurei Adamache, de aici).

Le-am umplut cu nutella de casa, gasiti aici reteta.

Mi-nu-na-te!

Ingrediente pentru 16 cornuri:

1 ou (albusul il veti folosi la aluat, galbenusul este pentru uns)

500 g premix pentru patiserie "Dr Man"

400 ml lapte caldut (smantana dulce diluata cu apa sau lapte de migdale)

100 ml ulei de rapita

60 g fructoza

1 plic 7 g drojdie uscata

circa 100 g nutella de casa

sare (eu am pus cam jumatate de lingurita)

80 g unt pentru uns foitele (eu zic ca ajunge si 70 g...)

 

Topiti untul la foc foarte mic, cu grija sa nu-l ardeti, apoi il lasati deoparte pana faceti aluatul, veti avea nevoie de el cremos.

Puneti intr-un vas premixul, amestecati-l cu drojdia uscata, il lasati sa stea 5 minute. Apoi faceti o groapa in mijloc si turnati laptele, fructoza, albusul de la ou, uleiul si incepeti sa framantati cu paletele spirala ale mixerului. Cand premixul este de mai mult de jumatate incorporat, adaugati si sarea si framantati circa 3-4 minute, pana aluatul se desprinde de peretii vasului.

Acoperiti cu folie si lasati sa dospeasca fix 30 minute, nu mai mult.

Cand a trecut jumatatea de ora, rasturnati aluatul pe masa unsa cu ulei si pudrata cu putin premix, il impartiti in 8 bucati cat mai egale , pe care le faceti bile rotunde.

Intindeti fiecare bila de aluat in cerc, cat puteti intinde, ungeti cu untul cremos (cu o pensula), apoi puneti peste ea un alt cerc de aluat intins. Veti face astfel un "turnulet" de 8 cercuri de aluat.

Intoarceti turnuletul invers (foaia de jos sa ajunga foaia de deasupra) si intindeti intr0un cerc de aluat cu grosimea de 1 cm. Va va iesi un cerc fooooarte mare :)))

Il impartiti in 16 si rulati fiecare segment: puneti nutella la baza si rulati spre varf.

Lasati la dospit inca 30 minute, asezate pe hartie de copt, in tava.

Le ungeti cu galbenusul diluat cu putin lapte sau apa si le coaceti la 170 grade Celsius circa 22-25 minute maxim, pana capata o culoare aurie frumoasa. Eu am redus la 160 grade Celsius dupa primele 10 minute.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions