Nutella de casa |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
O crema foarte gustoasa pentru micul dejun, sau pentru umplutura de cornuri pufoase. Sunt adepta prepararii in casa, asfel suntem siguri ca nu consumam diversi aditivi sintetici. In plus, o putem prepara dietetic, cu fructoza in loc de zahar. Este foarte simplu de preparat, trebuie doar sa aveti un blender care sa toace marunt (eu am folosit mai intai blenderul mare, apoi am dat crema de alune prin blenderul vertical). Iese un pic mai putin fina decat cea din comert...insa gustul mi se pare aproape la fel (desi eu nu am mai consumat nutella din comert de mai mult de 7 ani, deci - din ce imi aduc eu aminte pot compara gustul). Am preluat si am adaptat reteta de la blogul jamilei, de aici. Ingrediente: 250 g alune de padure curatate si prajite 120 g fructoza pudra 40 g cacao 20 g unt de cacao topit usor+ 1 lingura ulei de rapita 2 linguri lapte praf - facultativ ÂÂÂ Dati prin blender alunele pana devin o crema uleioasa (spuneam mai sus ca am folosit ambele tipuri de blendere). Adaugati fructoza si cacaoa si blenduiti inca 2-3 minute la viteza maxima, turnand in fir subtire untul de cacao amestecat cu uleiul Daca doriti un gust de ciocolata cu lapte si alune, adaugati si 2-3 linguri lapte praf (util daca folositi nutella pentru umpluturi). Eu am pus lapte praf si mi s-a parut mai gustoasa asa.... Untul de cacao il cumpar varsat, cumpar portii mici, la magazinele de condimente arabesti. La frigider se va intari. Pofta buna! ÂÂÂ |