Reteta este primita de la Mihaela Draghici, o buna prietena 
si o veche clienta a fainurilor "Dr. Man".
O redau asa cum am primit-o.
Puteti inlocui margarina cu unt 82% grasime.
ÂÂÂ
Ingrediente: un pachet de margarina Rama Maestro (250gr)
3 galbenusuri 150 gr fructoza 400 gr premix pentru patiserie Dr Man ½ lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf sare 1 lingurita esenta de vanilie coaja de la o lamaie 400 gr de magiun de prune nuca maruntita (optional)
Mod de preparare: Scoatem margarina din frigider si la lasam sa ajunga la temperatura camerei.Cand s-a inmuiat o punem intr-un castron impreuna cu fructoza, galbenusurile si vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si caoaja rasa de lamaie. Amestecam pana cand s-a incorporat bine faina iar coca nu mai este lipicioasa, ci potrivit de tare. O treime din aluat il bagam la frigider pt 15 – 30 minute. Tapetam o tava cu foaie de copt (32/22cm) si punem restul aluatului in tava, cu mana, apasand cu degetele pana cand se uniformizeaza. Aluatul este foarte fraged si nu poate fi intins cu facaletul. Se toarna magiunul deasupra peste care se poate presara si nuca macinata mai mare. Deasupra radem restul de aluat de la frigider, pe razatoarea mare, si bagam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de cca 25 - 30 de minute, pana se rumeneste usor coca rasa de deasupra. Se taie dupa ce s-a racit complet. |