Acasă Reţete Deserturi Chec - reteta cu albusurile oparite
Chec - reteta cu albusurile oparite Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta bunicii mele de chec: gustos, rapid si simplu.alt

Pontul consta in oparirea albusurilor, astfel aerul incorporat de

acestea prin batere este mai bine fixat.

Cantitatile sunt pentru un chec potrivit ca marime (eu l-am copt

intr-o tava medie de cozonac, in care am pus hartie pentru copt).

Ingrediente:

4 oua

120 g fructoza

4 linguri de apa

4 linguri de ulei

140 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

putina sare

coaja de lamaie, de portocala, arome

facultativ: Goji, coacaze deshidratate

 

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat, puneti fructoza cu apa pe foc mic, amestecand din cand in cand. Cand siropul a inceput sa fiarba, turnati peste albusuri in fir subtire, in timp ce bateti in continuare. Veti observa ca acestea cresc in volum.

Adaugati galbenusurile unul cate unul, mixand; adaugati apoi uleiul in fir subtire, mixand in continuare.

Puneti premixul si amestecati usor, cu miscari verticale ,pentru a-l incorpora cu grija, fara sa scoateti aerul incorporat in compozitie. Acum adaugati si arome - coaja de lamaie sau de portocala, vanilie etc. Eu am folosit coaja de lamaie cu vanilie macinata.

Puneti o hartie de copt in tava de chec (sau de cozonac), puneti 3/4 din compozitie; presarati Goji si/sau coacaze deshidratate (daca puneti); amestecati restul compozitiei cu 1 lingura de cacao diluata cu 2-3 linguri de apa (amestecati usor, sa mentineti compozitia aerata) si turnati deasupra.

Se coace circa 35-40 minute, la 160 grade Celsius, faceti testul cu scobitoarea pe la 30 minute. Daca vedeti ca se rumeneste prea tare deasupra, puneti peste o hartie de copt (asa se pune si la cozonaci pentru a nu se inchide prea tare la culoare).

Pofta buna !

 

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions