Prajitura pufoasa cu cocos si ananas |
Scris de Gabriela Man |
Ce imi place foarte mult la aceasta prajitura este blatul, chiar  am sa folosesc reteta si la alte prajituri. Este foarte pufos si nu necesita insiropare. Reteta am preluat-o si am adaptat-o de aici. Ingrediente blat: 6 oua 100 g premix pentru patiserie "Dr Man" 1 lingurita de konjac ( eu il folosesc ca si inlocuitor de amidon in diverse reteta care necesita amidon) 90 g fructoza 3 linguri ulei de rapita 3 linguri de apa sare Se amesteca premixul cu faina de konjac. Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca cu cele 3 linguri de ulei. Se bat spuma albusurile, se adauga apoi fructoza si se mai bat 2-3 minute. Se adauga cele 3 linguri de apa si se mai mixeaza 1 minut. Se adauga galbenusurile in 3 transe, mixand cateva secunde de fiecare data. Se adauga premixul si se amesteca usor, cu miscari verticale, cu o paleta de patiserie sau cu telul. Se coace 15 minute la 160 grade Celsius, apoi inca 5 minute la 150 grade Celsius. Ingrediente crema: 450 ml smantana pentru frisca 60-80 g fructoza (in funstie de cat doriti de dulce) 2 linguri zeama de lamaie 2-3 linguri nuca de cocos pulpa de la un ananas mediu (fiarta putin si bine stoparsa de zeama) sau de la o conserva de anans fara zahar Se bate frisca cu fructoza spuma, se adauga si zeama de lamaie care o va fixa mai bine. Se da prin blender ananasul, va rezulta un piure. Se amesteca piureul de ananas in frisca , apoi se adauga si nuca de cocos. Se taie blatul in doua jumatati, se pune jumatate de crema la mijloc si cealalta jumatate pe deasupra prajiturii. Se pudreaza prajitura cu nuca de cocos. Simpla, foarte simpla. Pofta buna!  |