Acasă Reţete Deserturi Mucenici muntenesti de post

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Mucenici muntenesti de post Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Pe cat de simpli, pe atat de gustosi, de aromati.  alt

Aluatul e cel de taitei de casa de post, la care se adauga sare.

Ingrediente:

100 g premix pentru patiserie

80 ml apa la temperatura camerei

1 lingura ulei de masline sau de rapita

Inca cca 50-70 g premix pentru patiserie pentru framantat aluatul

un praf de sare

 

Pentru fiert: fructoza, scortisoara, coaja de lamaie si/sau de portocala, nuca macinata mai mare.

Amestecati faina un praf de sare, apoi cu uleiul, cu degetele, apoi adaugati apa putin cate putin.

Framantati pe masa adaugand apoi restul de faina pana cand aluatul nu mai inghite faina. Lasati sa se odihneasca 30-40 minute acoperit cu un castron de sticla - pana abureste castronul.

Impartiti aluatul in 3-4 bucati mai mici, intindeti foi subtiri ca la tagliatelle (circa 2-3 mm grosime), pudrati bine foaia cu premix apoi decupati mucenici cu o ustensila speciala.

Ii uscati la cuptor, timp de 20 minute, la 130 grade Celsius (unii dintre ei pot capata o usoara culoare aurie...dar nu ii coacetio prea tare).

Puneti apa la fiert cu fructoza si scortisoara dupa gust, cand clocoteste adaugati mucenicii, coaja de lamaie si/sau de portocala. Fierbeti timp de 16-20 minute (verificati la 15 minute daca sunt fierti, ii tineti pe foc in functie de gust, mie personal imi plac al dente).

Cand sunt gata, opriti focul si adaugati nuca macinata - mai lasati 5-10 minute sa se inmoaie putin nuca.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions