Acasă Reţete Deserturi Mucenici muntenesti
Mucenici muntenesti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Pe cat de simpli, pe atat de gustosi, de aromati.alt

Aluatul e cel de taitei de casa de post, la care se adauga sare.

Ingrediente:

100 g premix pentru patiserie

90 ml apa usor calduta, sa o simtiti la deget un pic peste temperatura corpului (la un 40 grade practic)

1 lingura ulei de masline sau de rapita

Inca cca 50-70 g premix pentru patiserie pentru framantat aluatul

un praf de sare

Pentru fiert: fructoza, scortisoara, coaja de lamaie si/sau de portocala, rom, nuca macinata mai mare.

Amestecati faina un praf de sare, apoi cu uleiul, cu degetele, apoi adaugati apa putin cate putin.

Framantati pe masa adaugand apoi restul de faina pana cand aluatul nu mai inghite faina (veti vedea ca e elastic si nu se mai lipeste de masa). Lasati sa se odihneasca 30-40 minute acoperit cu un castron de sticla - pana abureste castronul.

Impartiti aluatul in 3-4 bucati mai mici, intindeti foi subtiri ca la tagliatelle (circa 2-3 mm grosime), pudrati bine foaia cu premix apoi decupati mucenici cu o ustensila speciala.

Ii uscati la cuptor, timp de 30-40 minute, la 140 grade Celsius (unii dintre ei pot capata o usoara culoare aurie...dar nu ii coacetio prea tare).

Puneti apa la fiert cu fructoza, rom si coaja lamaie/portocala dupa gust, cand clocoteste adaugati mucenicii. Fierbeti timp de 30 minute (verificati la 20 minute daca sunt fierti, ii tineti pe foc in functie de gust, mie personal imi plac al dente). Timpul de coacere la cuptor si ulterior de fierbere in apa depinde de grosimea mucenicilor.

Cand sunt gata, opriti focul si adaugati nuca macinata, scortisoara, fructoza daca simtiti ca mai este nevoie - mai lasati 5-10 minute sa se inmoaie putin nuca.

Cum masor eu apa: pun de 3 ori volumul de mucenici, masurat cu acelasi castron.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions