Acasă Reţete Deserturi Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ca si Lena, doamna minunata de pe al carei blog am preluat si  alt

am adaptat reteta ( am preluat-o de aici ), spun: sunt printre cei

mai buni biscuiti pe care eu i-am mancat pana acum!

Au o textura extraordinara, un gust divin si se fac foarte simplu!

 

Ingrediente:

150 g fulgi de ovaz (i-am tocat putin prin robot)

150 g seminte si nuci amestecate (eu am pus 50 g nuci, 50 g seminte de floarea soarelui si 50 g seminte de dovleac)

125 g unt 82% grasime la temperatura camerei

1 ou

90 g fructoza

50 g premix pentru patiserie "Dr Man"

1 lingurita praf de copt

esenta naturala de vanilie

putina sare

 

Prajiti putin amestecul de seminte si nuci in tigaia antiaderenta, dupa ce s-a racit, maruntiti-le putin in robot (nu foarte tare).

Se amestec premixul pentru patiserie cu praful de copt.

Se mixeaza untul moale cu fructoza si vanilia, se adauga oul si putina sare, se mixeaza din nou. Se adauga amestecul de nuci si seminte, se mai mixeaza putin. Se adauga premixul pentru patiserie, mai mixati cateva ture.

Adaugati fulgii de ovaz si omogenizati cu o paleta pentru patiserie (sau o lingura).

Va iesi un aluat ferm si usor lipicios, dar puteti lucra cu el.

Modelati cu mana: scoateti bucati din aluat, faceti bile pe care le aplatizati la circa 0,5-1 cm. 

Coaceti 20-25 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie)

.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions