Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Ca si Lena, doamna minunata de pe al carei blog am preluat si  am adaptat reteta ( am preluat-o de aici ), spun: sunt printre cei mai buni biscuiti pe care eu i-am mancat pana acum! Au o textura extraordinara, un gust divin si se fac foarte simplu!  Ingrediente: 150 g fulgi de ovaz (i-am tocat putin prin robot) 150 g seminte si nuci amestecate (eu am pus 50 g nuci, 50 g seminte de floarea soarelui si 50 g seminte de dovleac) 125 g unt 82% grasime la temperatura camerei 1 ou 90 g fructoza 50 g premix pentru patiserie "Dr Man" 1 lingurita praf de copt esenta naturala de vanilie putina sare  Prajiti putin amestecul de seminte si nuci in tigaia antiaderenta, dupa ce s-a racit, maruntiti-le putin in robot (nu foarte tare). Se amestec premixul pentru patiserie cu praful de copt. Se mixeaza untul moale cu fructoza si vanilia, se adauga oul si putina sare, se mixeaza din nou. Se adauga amestecul de nuci si seminte, se mai mixeaza putin. Se adauga premixul pentru patiserie, mai mixati cateva ture. Adaugati fulgii de ovaz si omogenizati cu o paleta pentru patiserie (sau o lingura). Va iesi un aluat ferm si usor lipicios, dar puteti lucra cu el. Modelati cu mana: scoateti bucati din aluat, faceti bile pe care le aplatizati la circa 0,5-1 cm. Coaceti 20-25 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie) . Pofta buna!  |