Biscuiti digestivi de casa |
Scris de Gabriela Man |
S-au umplut magazinele de biscuiti digestivi.... Problema e ca ar fi ok daca nu ar fi facuti din faina alba, daca nu ar fi indulciti cu zahar si daca nu ar avea, mare parte din sortimente, o serie intreaga de aditivi sintetici.... Asa ca, de ce sa nu ne facem in casa, sa fim siguri ca noi suntem cei ce controlam calitatea ingredientelor ?!? Reteta este foarte simpla si foarte rapida, am preluat-o de aici. Ingrediente: 100 g premix pentru patiserie "Dr Man" 100 g fulgi de ovaz 100 g unt (eu am folosit 65% grasime, deoarece aceasta aveam in casa; cred ca ar fi mai indicat cel de 82%) 100 g fructoza 1 lingurita praf de copt 1-2 linguri lapte (am folosit lapte de migdale, a fost suficient o lingura) putina sare eventual arome naturale (eu nu am folosit, am pastrat gustul de unt al biscuitilor) eventual susan, daca doriti sa presarati pe deasupra  Taiati untul rece cubulete. Puneti in robot premixul fulgii de ovaz, fructoza, sarea, praful de copt si untul taiat cubulete - framantati de 5-6 ori, circa 2-3 minute. adaugati 1-2 linguri lapte, ca sa se inchege aluatul. Inveliti in folie si dati la frigider pentru 30 minute. Apoi intindeti foaie, decupati biscuitii si ii coaceti circa 15-18 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie). Eu pe jumatate din ei am presarat seminte de susan. Pofta buna!  |