Acasă Reţete Deserturi Biscuiti digestivi de casa
Biscuiti digestivi de casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

S-au umplut magazinele de biscuiti digestivi....alt

Problema e ca ar fi ok daca nu ar fi facuti din faina alba, daca nu

ar fi indulciti cu zahar si daca nu ar avea, mare parte din sortimente,

o serie intreaga de aditivi sintetici....

Asa ca, de ce sa nu ne facem in casa, sa fim siguri ca noi suntem cei

ce controlam calitatea ingredientelor ?!?

Reteta este foarte simpla si foarte rapida, am preluat-o de aici.

Ingrediente:

100 g premix pentru patiserie "Dr Man"

100 g fulgi de ovaz

100 g unt (eu am folosit 65% grasime, deoarece aceasta aveam in casa; cred ca ar fi mai indicat cel de 82%)

100 g fructoza

1 lingurita praf de copt

1-2 linguri lapte (am folosit lapte de migdale, a fost suficient o lingura)

putina sare

eventual arome naturale (eu nu am folosit, am pastrat gustul de unt al biscuitilor)

eventual susan, daca doriti sa presarati pe deasupra

 

Taiati untul rece cubulete.

Puneti in robot premixul fulgii de ovaz, fructoza, sarea, praful de copt si untul taiat cubulete - framantati de 5-6 ori, circa 2-3 minute.

adaugati 1-2 linguri lapte, ca sa se inchege aluatul.

Inveliti in folie si dati la frigider pentru 30 minute.

Apoi intindeti foaie, decupati biscuitii si ii coaceti circa 15-18 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie).

Eu pe jumatate din ei am presarat seminte de susan.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions