Biscuiti petit beurre de casa |
Scris de Gabriela Man |
Imi doream de mult sa gasesc o reteta buna de biscuiti petit beurre de casa. Unul din deserturile mele preferate este salamul de biscuiti - iar de cand nu mai am cum produce biscuiti "slabesti mancand", evident ca nu am mai preparat acest desert.... Se fac foarte simplu si sunt grozav de gustosi. Sunt mai gustosi decat cei din comert si la voi acasa puteti sa-i preparati din ingrediente sanatoase, fara emulgatori si mai stiu eu ce alte nenorociri.... Reteta am preluat-o de aici, e foarte bun blogul "Retete ca la mama" al Laurei Laurentiu. Ingrediente: 400 g premix pentru patiserie "Dr Man - slabesti mancand" 160 g unt 82% grasime foarte rece, taiat cubulete 90 g fructoza fina( chiar pudra ar fi ideal) sau 100 g zahar de mesteacan, sau amestec 50 g zahar de mesteacan cu 40 g fructoza 1 galbenus 8 linguri mari smantana nefermentata 15-20% grasime( eu pun 5 linguri smantana 30% cu 5 linguri lapte) 1 lingurita sare de mare extrafina 1 lingurita rasa praf de copt aroma de vanilie Amestecati premixul cu praful de copt si sarea. Apoi puneti in robot premixul cu untul si mixati 2-3 minute; adaugati fructoza si mai mixati 2-3 minute - va avea aspectul unui pesmet sfaramicios. Amestecati smantana cu galbenusul. Puneti totul intr-un vas, si adaugati smantana amestecata bine cu galbenusul - framantati repede cu mana sa se lege un aluat (dar nu prea mult, aceasta e o conditie la aceste aluaturi sfaramicioase, sa nu fie framanatate cu mana calda prea mult...), circa 1 minut. Daca nu reusiti sa legati aluatul, mai adaugati putina smantana. Dati o forma de dreptunghi si puneti la frigider pentru 1-2 ore. Apoi intindeti foaie de circa 3 mm, taiati cu rola zimtat pentru patiserie, gauriti cu furculita. Se coc la 175 grade Celsius, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii. Aluatul acesta este foarte bun si pentru tarte cu crema de vanilie si fructe, e fraged, sfaramicios. Coaceti mai intai tartele in forme, cand se racesc le umpleti cu crema de vanilie si le garnisiti cu fructe. De asemenea, sunt convinsa ca merg foarte bine sa ca blat la un cheescake. De aceea sfatul meu este sa faceti portie dubla si sa-i pastrati ulterior in cutii metalice de fursecuri. Pofta buna! |