Acasă Reţete Deserturi Biscuiti petit beurre de casa

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Biscuiti petit beurre de casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Imi doream de mult sa gasesc o reteta buna de biscuiti petit beurre de casa.  alt

Unul din deserturile mele preferate este salamul de biscuiti - iar de cand  

nu mai am cum produce biscuiti "slabesti mancand", evident ca nu am mai

preparat acest desert....

Se fac foarte simplu si sunt grozav de gustosi. Sunt mai gustosi decat cei din

comert si la voi acasa puteti sa-i preparati din ingrediente sanatoase, fara

emulgatori si mai stiu eu ce alte nenorociri....

Reteta am preluat-o de aici, e foarte bun blogul "Retete ca la mama" al Laurei

Laurentiu, insa am modificat cantitatea de faina. Fainurile mele sunt muuuult mai bogate in fibre, mai uscacioase, astfel ca sunt retete la care trebuie sa folosesti mai putina faina decat in original.

Ingrediente:

320 g premix pentru patiserie "Dr Man - slabesti mancand"

160 g unt 82% grasime foarte rece, taiat cubulete

90 g fructoza

1 galbenus

10 linguri mari smantana nefermentata 32% grasime (puteti folosi si mai slaba, eu de asta am avut in casa)

1 lingurita si un sfert sare de mare sau sare de Himalaya

1 lingurita praf de copt

 

Amestecati premixul cu praful de copt si sarea.

Apoi puneti in robot premixul cu untul si mixati 2-3 minute; adaugati fructoza si mai mixati 2-3 minute - va avea aspectul unui pesmet sfaramicios.

Amestecati smantana cu galbenusul.

Puneti totul intr-un vas, si adaugati smantana amestecata bine cu galbenusul - framantati repede cu mana sa se lege un aluat (dar nu prea mult, aceasta e o conditie la aceste aluaturi sfaramicioase, sa nu fie framanatate cu mana calda prea mult...), circa 1 minut. Daca nu reusiti sa legati aluatul, mai adaugati putina smantana.

dati o forma de dreptunghi si puneti la frigider pentru 1-2 ore.

Apoi intindeti foaie de circa 3 mm, taiati cu rola zimtat pentru patiserie, gauriti cu furculita.

Se coc la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii.

Aluatul acesta este foarte bun si pentru tarte cu crema de vanilie si fructe, e fraged, sfaramicios. Coaceti mai intai tartele in forme, cand se racesc le umpleti cu crema de vanilie si le garnisiti cu fructe.

De asemenea, sunt convinsa ca merg foarte bine sa ca blat la un cheescake. De aceea sfatul meu este sa faceti portie dubla si sa-i pastrati ulterior in cutii metalice de fursecuri.

 

Pofta buna!

 

 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions