Acasă Reţete Deserturi Cornulete cu magiun de prune

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cornulete cu magiun de prune Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta traditionala, bunica le facea de sarbatori si , din acest motiv,  alt

acest dulce ma duce cu gandul la vacantele de iarna din copilarie.

Ies foarte fragede, de retinut ca se fac cu 2-3 zile inainte de sarbatori

si se lasa pentru a se mai fragezi.

Reteta traditionala este cu untura de porc, de altfel si eu le-am facut cu

untura de porc.

Daca doriti, puteti inlocui cu unt sau unt de cocos.

Ingrediente:

250 g untura de porc sau unt,unt de cocos

2 oua 

100 g smantana sau iaurt (eu am pus smantana)

130 g fructoza pudra (macinata prin rasnita de cafea)

coaja de la 1 lamaie (facultativ)

425-450 g premix pentru patiserie "Dr Man - slabsti mancand" si 2 linguri premix patiserie pentru intins foi

1 praf de copt sau 1/2 lingurit bicarbonat de sodiu

1 lingurita otet

1/2 lingurita sare

1/2 borcan magiun de prune fara zahar (eu am folosit magiun de Topoloveni)

 

Lasati putin grasimea la temperatura camerei (15-20 minute) sa se inmoaie un pic (pentru a putea lucra cu ea), insa sa ramana ferma. Adaugati treptat fructoza la untura si frecati cu o lingura de lemn sau o paleta pentru patiserie.

Adaugati coaja de lamaie, ouale, unul cate unul si frecati in continuare; apoi adaugati smantana si , dupa ce o incorporati bine, otetul; adaugati premixul pentru patiserie, amestecat in prealabil cu praful de copt (sau bicarbonatul), dau nu tot o data - vedeti cat puteti sa adaugati pana iol puteti framanta si cu mana, apoi il rasturnati pe masa de bucatarie si incorporati faina treptat.

Atentie: va intra premix in functie de marimea oualor folosite (de aceea am lasat o marja la cantitatea de premix din ingrediente)

Inveliti in folie alimentara si dati la rece 1-2 ore (eu am lasat 2 ore).

Cum faceti cornuletele: rupeti aluat si faceti o bila de marimea unei mandarine; o intindeti apoi foaie subtire; decupati cu o farfurie un cerc pe care il taiati apoi in 8-12 segmente (triunghiuri); puneti putin magiun de prune fara zahar la baza triunghiului, apoi rulati spre interior.

Le coaceti la 175 grade circa 13-15 minute (pana capata culoare usor aurie).

Le tavaliti prin fructoza pudra. 

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions