Acasă Reţete Deserturi Ciocolata de post cu nuca de cocos
Ciocolata de post cu nuca de cocos Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ciocolata de casa, de post si fara fierbere (doar incalziti untul de cacao sau de cocos).  alt

Reteta am preluat-o de aici, insa am adaptata-o putin in functie de gustul meu. 

Am folosit unt de cacao, deoarece untul de cacao are temperatura de topire mai mare decat cel de cocos, astfel ca nu e nevoie sa tineti ciocolata in frigider. Si mie imi place mai mult consistenta mai cremoasa pe care o da untul de cacao retetelor cu ciocolata.

Ingrediente:

1 nuca medie de cocos sau 120 ml lapte de cocos (dar acesta va avea conservanti...) si circa 50 g nuca de cocos macinata; puteti sa folositi si doar apa calduta 120 ml

* gasiti aici cum desfaceti o nuca de cocos

80 g cacao (eu am folosit cacao pudra alcalinizata 22% grasime, gasiti la magazine orientale, naturiste etc, varsata si de calitate foarte buna)

80 g unt de cacao (sau puteti folosi un amestec unt de cacao + unt de cocos, insa sa predomine untul de cacao, daca vreti o consistenta mai onctuoasa)

fructoza sau sirop de agave dupa gust (eu am folosit 50 g fructoza)

optional: alune, coacaze deshidratate

 

Cerneti cacaoa intr-un vas.

Taiati nuca de cocos cum va arata aici (scoateti apa de cocos si miezul; curatati miezul de pielita) si dati miezul prin storcatorul de fructe, apoi amestecati sucul rezultat cu apa de cocos.

Puneti miezul razuit peste cacao, aduagati si fructoza sau siropul de agave.

Incalziti usor untul de cacao, amestecati cu lichidul de cocos, apoi turnati peste amestecul de cacao si omogenizati cu o paleta pentru patiserie.

Turnati intr-o tvita mica in care ati pus o folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions