Trufe de ciocolata neagra |
Scris de Gabriela Man |
Reteta este preluata de aici, sunt si fotografii din diferite etape ale prepararii. Insa este oricum foarte simpla. Ce va prezint acum este jumatate de portie, au iesit 24 de bucati si am adaptat-o putin - am adaugat fructoza deoarece am folosit ciocolata 85% cacao si alune maruntite.
Ingrediente: 225 g ciocolata >70% cacao (eu am folosit 85% cacao) 1 galbenus 50 ml apa 2 linguri fructoza sau sirop agave (adaugati dupa gust, cat doriti de dulce) 70 g unt 82% grasime 50 g alune maruntite (facultativ) 50 g coacaze deshidratate (facultativ) un varf de cutit sare de mare (nu este nevoie daca untul este sarat)
Topiti pe bain marin ciocolata rupta bucatele si untul. Bateti spuma cu un tel para galbenusul, adaugand cate putin apa clocotita. Turnati apoi galbenusul in fir subtire peste amestecul de ciocolata cu unt, omogenizand cu o paleta. Adaugati acum alunele si coacazele, daca folositi alune si coacaze. Turnati in forme de silicon sau pe o tavita mica tapetata cu folie si dati la frigider 2-3 ore. Le scoateti din frigider dupa acest timp, le portionati cu un cutit fierbinte(daca ati folosit o tava) si le tavaliti prin alune macinate, cacao, nuca de cocos. Pofta buna! |