Fursecuri Luciana |
Scris de Gabriela Man |
Reteta o am de la o prietena draga. Eu nu stiam sa fac fursecuri nici pe vremea cand preparam deserturi cu faina alba, asa ca m-am cam ferit de aceasta categorie de dulciuri. Insa acestea se prepara foarte usor si sunt grozav de gustoase! Ingrediente: 2 oua 200 g fructoza 250 ml ulei de rapita 250 g premix patiserie "Dr. Man" 50 g coacaze deshidratate 80-100 g nuca taiata marunt sare 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu - daca doriti (eu am facut si cu, si fara - sincer, mie imi plac mai mult fara bicarbonat...) orice aroma doriti (eu pun rom cand folosesc nuca) Preparare: Bateti ouale cu putina sare, fructoza si aroma folosita spuma. Adaugati apoi uleiul in fir subtire, putin cate putin, in timp ce mixati la viteza medie - veti obtine un aspect de maioneza. Daca folositi bicarbonat, il amestecati cu premixul. Cand ati terminat de incorporat uleiul, adaugati premixul, nuca, coacazele etc (sau ce doriti sa puneti in ele). Amestecati cu o paleta. Puneti gramajoare pe hartie de copt si coaceti la 160 grade Celsius circa 15 minute (urmariti cand au capatat o culoare usor aurie sunt gata).
Pofta buna!
|