Prajitura Ancuta |
Scris de Gabriela Man |
Am numit prajitura dupa numele prietenei care mi-a dat reteta :) . E o prajitura cu crema ganache, ornata cu frisca si ciocolata rasa, forate usor de preparat. Ingrediente (pentru o tava mare): Blat: 8 oua 7 linguri fructoza 7 linguri premix pentru patiserie "Dr Man" 4 linguri cacao (cernute) 1/2 lingurita scortisoara sau alta aroma 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu putina sare Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, adaugati fructoza si continuati sa mixati. Adaugati galbenusurile, pe rand, mixand in continuare. La sfarsit adaugati premixul amestecat cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu, si incorporati cu paleta sau telul cu miscari verticale, cu grija. Crema: 350 g ciocolata 75% cacao 600 ml smantana pentru frisca 32-35% + 200 ml smantana batuta frisca Amestecati ciocolata rupta bucatele cu smantana si topiti pe bain marine. Lasati apoi la frigider 2-3 ore pana se intareste foarte bine, apoi amestecati cu frisca batuta. Sirop: 3-4 linguri fructoza le caramelizati usor, stingeti cu 300 ml apa si adaugati arome (sau rom, dar fierbeti 2-3 minute sa se evapore alcoolul). Glazura: 200-300 ml smantana pentru frisca 1-2 linguri zeama de lamaie 2 linguri fructoza 2-3 patratele ciocolata amaruie Bateti smantana cu fructoza, cand incepe sa se ingroase incepeti sa picurati zeama de lamaie (ajuta frisca sa se intareasca si sa-si pastreze forma). Asamblare: Taiati blatul pe din doua si il insiropati. Puneti crema de ciocolata la mijloc, frisca batuta deasupra si radeti ciocolata. Pofta buna!
|