Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu branza, cocos si ciocolata
Prajitura cu branza, cocos si ciocolata Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E o prajitura aspectuoasa si aromata - insa, datorita prezentei nucii de cocos si a branzei proaspete de vaci, recomand sa fie consumata mai rar - la o masa de duminica, de sarbatori etc.alt

Evident ca e un dulce potrivit pentru faza de intretinere.

Reteta e primita de la vecina mea de palier :)

 

La cantitatile prezentate folositi o tava de copt mica, eu am folosit una de 17x29 . Puneti in tava hartie de copt.

 

Pentru bilutele de branza cu cocos:

250 g branza de vaci

40 g fructoza

20 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

2 galbenusuri (pastrati albusurile pentru pandispan)

putina sare de mare

Le amestecati pe toate bine, apoi faceti bile de marimea unei nuci pe care le puneti in tava.

Pandispan:

4 oua plus cele 2 albusuri ramase de la bilele de branza

50 g premix pentru patiserie "Dr Man"

80 g fructoza

40 g cacao (eu am pus 30 g cacao si 10 g pudra de roscove)

50 g ciocolata 75% topita pe bain marin

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 esenta de vanilie

putina sare de mare

Amestecati intr-un vas premixul, cacaoa, bicarbonatul.

Bateti spuma albusurile cu un praf de sare; adaugati fructoza si vanilia si mai bateti pana se topeste fructoza; adaugati apoi galbenusurile, mixati inca 1 minut cu paletele, adaugati ciocolata topita (sa fie la temperatura degetului) si mai mixati 1-2 minute. Adaugati apoi amestecul uscat (premix,cacao si bicarbonat) si amestecati usor cu o paleta.

Turnati peste bilele de branza si dati la 175 grade Celsius timp de 30-35 minute (testati daca e copt cu scobitoarea).

Glazura:

40 g fructoza

50 g unt 82%

100 ml lapte (din smantana nefermentata diluata cu apa, sau lapte de migdale)

100 g ciocolata 75%

Dati in clocot laptele cu untul si fructoza; opriti focul si adaugati ciocolata taiata bucatele, amestecati sa se topeasca.

Glazura am turnat-o pe prajitura in doua reprize: o parte cat prajitura era calda, am lasat sa se raceasca mai bine (si sa se mai intareasca putin glazura), apoi am turnat restul de glazura.

Taitati prajitura doar cand este foarte bine racita.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions