Acasă Reţete Deserturi Rulouri cu crema de vanilie
Rulouri cu crema de vanilie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Rulourile cu crema de vanilie - un dulce care imi aminteste de copilarie.

Mama facea niste rulouri cu crema minunate!

Am preparat aluatul folosit la placinta cu mere (sau cu carne), foetajul acela de casa simplu de executat (imi place foarte mult reteta acestui aluat si se preteaza la foarte multe dulciuri).

Aluat:

 

200 g premix patiserie "Slabesti mancand"

12,5 g drojdie proaspata dizolvata in 2 linguri apa calduta

150 ml apa minerala

60 ml ulei

un praf de sare

 

Amestecati toate ingredientele si apoi malaxati cu paletele spirala ale mixerului 5-6 minute, pana se desprinde aluatul de vas.

Lasati sa se odihneasca la cald, acoperit, 30-40 minute.

 

Intre timp, amestecati 50 g premix patiserie cu 70 ml ulei.

 

Intindeti aluatul in foaie mai subtire, il ungeti cu amestecul de premix+ulei, apoi il faceti sul. Il mai lasati 20 minute sa se odihneasca.

Crema:

Aveti 2 variante:

a) faceti crema diplomat (crema de vanilie cu frisca), insa in acest caz va trebui sa folositi o cantitate dubla de aluat. Reteta de crema de vanilie cu frisca aici.

b) eu am facut o alta reteta azi:

3 oua intregi si 3 galbenusuri

150 g fructoza

500 ml lapte

50 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

50 g unt 82% grasime

vanilie (esenta sau vanilie baton)

putina sare

Bateti cele 3 albusuri cu putina sare, adaugati apoi 50 g fructoza si mai bateti putin pana devin lucioase. Puneti apoi pe baie de aburi si bateti cu telul para pana se vede mai marginea vasului ca incep sa se zahariseasca (cam 5-6 minute).

Separat, amestecati cele 6 galbenusuri cu 100 g fructoza, prmixul pentru patiserie, laptele si vanilie - si puneti la foc mic, amestecand mereu cu un tel para. Fierbeti, amestecand continuu, pana se ingroasa - circa 6-7 minute. Luati crema de pe foc, adaugati untul si amestecati cu telul. Lasati sa se raceasca. Cand e doar usor calduta, adaugati albusurile si amestecati cu telul (aveti grija sa nu fie foarte fierbinte, se pot "branzi" albusurile).

 

Intindeti aluatul in grosime de 3-4 mm, taiati fasii pe lungime, apoi fiecare fasie o mai intindeti putin cu sucitorul (sa fie putin mai lata); inveliti forme de rulouri de tabla, apoi le puneti in tava de copt - le coaceti la 175 grade Celsius circa 34-40 minute (pana devin aurii).

Le scoateti de pe forme cand sunt caldute, le lasati sa se raceasca.

cand crema s-a racit foarte bine (si s-a inchegat), o puneti intr-un pos si umpleti rulourile.

Le pudrati cu fructoza pudra chiar inainte de servire (altfel fructoza se va topi, se topeste foarte repede).

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions