Martipan de casa (pentru bomboane, decoratiuni torturi) |
Scris de Gabriela Man |
E o reteta de martipan la rece, primita de la o buna prietena. Ingrediente: 200 g fructoza pudra 200 g migdale decojite date prin rasnita de cafea 1 lingura coniac2 linguri zeama de lamaie esenta de migdale (facultativ) Pentru framantat si modelat : inca 100 g migdale rasnite si 100 g fructoza pudra
Cum procedati: dati la blender migdalele, fructoza, coniacul, zeama de lamaie, esenta de vanilie - pana se face un aluat. Il scoateti pe masa si il framantati incoroprand si cele 100 grame migdale macinate suplimentar (pana le "inghite" aluatul de martipan). Apoi - modelarea se face pudrand continuu foaia de lucru si masa cu fructoza pudra. Am observat ca e bine sa il colorati si apoi sa il lasati (intins in foaie cat va trebuie de subtire) pe masa, la aer - pentru a se mai intari putin (util atunci cand aveti de modelat floricele cu petale). Puteti sa il taiati patrate, sa il modelati sfere - apoi il dati prin ciocolata topita pe aburi - pentru boamboane de martipan (folositi ciocolata peste 70% cacao sau ciocolata dietetica cu fructoza). Pofta buna! |