Acasă Reţete Deserturi Martipan de casa (pentru bomboane, decoratiuni torturi)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Martipan de casa (pentru bomboane, decoratiuni torturi) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E o reteta de martipan la rece, primita de la o buna prietena.

Ingrediente:

200 g fructoza pudra

200 g migdale decojite date prin rasnita de cafea

1 lingura coniac

2 linguri zeama de lamaie

esenta de migdale (facultativ)

Pentru framantat si modelat :

inca 100 g migdale rasnite si 100 g fructoza pudra

 

Cum procedati: dati la blender migdalele, fructoza, coniacul, zeama de lamaie, esenta de vanilie - pana se face un aluat.

Il scoateti pe masa si il framantati incoroprand si cele 100 grame migdale macinate suplimentar (pana le "inghite" aluatul de martipan).

Apoi - modelarea se face pudrand continuu foaia de lucru si masa cu fructoza pudra. Am observat ca e bine sa il colorati si apoi sa il lasati (intins in foaie cat va trebuie de subtire) pe masa, la aer - pentru a se mai intari putin (util atunci cand aveti de modelat floricele cu petale).

Puteti sa il taiati patrate, sa il modelati sfere - apoi il dati prin ciocolata topita pe aburi - pentru boamboane de martipan (folositi ciocolata peste 70% cacao sau ciocolata dietetica cu fructoza).

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions