Acasă Reţete Deserturi Tarta cu lamaie si bezea

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Tarta cu lamaie si bezea Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

tartalamaiebezeaSenzationala de-a dreptul!

Dulce acrisoara, aromata, fina - un deliciu!

Mie mi se pare si foarte simplu de preparat.

Crema e un lemon curd luat de pe chezmazilique.ro.

Aluat de tarta:

200 g unt 80-82% la temperatura camerei

250 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

100 g smantana fermentata

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

putina sare

Amestecati toate ingredientele cu mana, pana incorporati premixul, apoi puneti aluatul la frigider pentru 1-2 ore.

Il puneti in forma de tarta, intepati cu furculita din loc in loc, apoi acoperiti cu hartie de copt si puneti boabe de fasole peste hartie (ca sa nu creasca prea mult la copt, sa ramana forma de tarta). Coaceti la 160 grade Celsius 25-30 minute. Dupa 20 minute inlaturati hartia cu boabele de fasole, sa se coaca mai bine si la suprafata. Lasati-l la racit.

Pentru lemon curd :
- 2 ouă + 2 gălbenuşuri
- 100 g fructoza (eu am mai pus suplimentar inca 50 g, lamaile au fost foarte acre) 
-85 g unt
- 125 ml suc de lămâie proaspăt şi o lingura plină cu coajă de lămâie rasa fin.


Simplu tare si aici – se omogenizează toate, cu telul de mana, bine, bine, apoi compoziţia se pune la bain-Marie şi se amestecă uşurel dar continuu (musai !), tot cu telul, preţ de cam 8 minute. Crema se va găti doar la temperatura aburului pentru a nu se coagula prea repede ouăle care s-ar brânzi astfel; când este închegată ca o şarlotă veti şti că e gata.

Calda, o turnati in forma de tarta coapta.

Bezea:

2 albusuri (ramase de la lemon curd)

100 g fructoza pudra sau 60 g tagatoza (fixeaza muult mai bine bezeaua)

1/4 lingurita crema tartar (eu o cumpar de pe pastaidevanilie.ro, e un stabilizator pentru bezele) sau o lingurita zeama de lamaie.

Bateti spuma albusurile, apoi continuati sa bateti adaugand treptat fructoza pudra, pana o incorporati toata. Adaugati in acest timp si cream tartarul.

Puneti bezeaua peste lemon curd, si lasati la cuptorul incins la 150 grade Celsius timp de 15 minute minute (pana capata o culoare usor maronie deasupra). Opriti cuptorul si lasati tartele sa se raceasca inauntru. 

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions