Acasă Reţete Deserturi Gofre (vafe)
Gofre (vafe) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

gofreAm primit un aparat de facut gofre si am zis sa-l incerc.

Reteta e preluata si adaptata de pe gabrielaolteanu.blogspot.ro.

 

Aveti nevoie de:

2 oua

125 g unt la temperatura camerei

75 ml lapte (soia, migdale, smantana dulce diluata cu apa)

 

60 g fructoza

esenta de vanilie

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

150 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

un praf de sare

Puneti in priza aparatul de gofre (eu l-am incins si le-am copt la pozitia 3 din 5 pozitii).

Amestecati premixul cu bicarbonatul de sodiu. Frecati spuma untul cu fructoza, sarea si vanilia, adaugati apoi unul cate unul ouale, premixul si laptele. Coaceti circa 5 minute fiecare gofra (puneti cate o ,lingurita in fiecare petala de floare, ma rog - adaptati-va in functie de forma).

Serviti-le reci (premixul da o aroma ciudata aluatului cald, care dispare dupa racire, utilizatorii vechi stiu deja aceasta) cu: gem, dulceata, pasta de fructe (evident, cu fructoza), sos de ciocolata, sos caramel (din fructoza, smanatana dulce si unt).

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions