Gofre (vafe) |
Scris de Gabriela Man |
Am primit un aparat de facut gofre si am zis sa-l incerc. Reteta e preluata si adaptata de pe gabrielaolteanu.blogspot.ro.
Aveti nevoie de: 2 oua 125 g unt la temperatura camerei 75 ml lapte (soia, migdale, smantana dulce diluata cu apa)
60 g fructoza esenta de vanilie 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g premix pentru patiserie "slabesti mancand" un praf de sare Puneti in priza aparatul de gofre (eu l-am incins si le-am copt la pozitia 3 din 5 pozitii). Amestecati premixul cu bicarbonatul de sodiu. Frecati spuma untul cu fructoza, sarea si vanilia, adaugati apoi unul cate unul ouale, premixul si laptele. Coaceti circa 5 minute fiecare gofra (puneti cate o ,lingurita in fiecare petala de floare, ma rog - adaptati-va in functie de forma). Serviti-le reci (premixul da o aroma ciudata aluatului cald, care dispare dupa racire, utilizatorii vechi stiu deja aceasta) cu: gem, dulceata, pasta de fructe (evident, cu fructoza), sos de ciocolata, sos caramel (din fructoza, smanatana dulce si unt).
Pofta buna! |