Acasă Reţete Deserturi Biscuiti de post( ideali si in cura de slabire)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Biscuiti de post( ideali si in cura de slabire) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Acesti biscuiti, pe langa faptul ca sunt de post (cel putin cred ca e voie sa folosim la gatit vinul in post, sper), sunt foarte buni si pentru cei care se afla la etapa de slabire.alt

Cum explic in sectiunea "Metoda", la rubrica "Slabire", in etapa de slabire utilizam alimente cu IG foarte mic.

La acesti biscuiti jumatate din faina este reprezentata de pudra de migdale macinate, ceea ce le scade mult IG (si asa scazut). Sfat: pentru cei carora le place gustul de cacao, puteti inlocui 1-2 linguri din cantitatea de premix "slabesti mancand" cu cacao (ceea ce va insemna un IG apropiat de al unei salate verzi!!!).

 

Reteta e preluata de pe www.petitchef.ro , este reteta de biscuiti cu anason. Am folosit initial anason macinat, insa eu personal nu m-am dat in vant dupa aroma. E un gust interesant, insa nu prea ma omor dupa el. Eu am inlocuit aroma cu vanilie.

 

Cum obtineti faina de migdale: am cumparat de la Kaufland migdale decojite felii (le-am gasit la raionul de diverse arome si pudre pentru prajituri), costa cam 3 lei/200g si le-am macinat prin rasnita de cafea. Aceasta faina de migdale o puteti folosi si la alte preparate (pasta de martipan, fursecuri si biscuitei diversi - inlocuiti jumatate din cantitatea de premix de patiserie "slabesti mancand" cu faina de migdale, si chiar la prepararea icrelor - pun 2 lingurite la o cutiuta de icre de crap si nu folosesc gris sau paine).

 

Ingrediente:

250 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

250 g faina de migdale

140 g vin alb

125 g ulei de rapita

200 g fructoza

1 lingurita anason macinat (eu am pus esenta de vanilie)

1 plic bicarbonat de amoniu (7 g) +/- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu*

1 praf de sare

* amoniacul fragezeste, bicarbonatul de sodiu creste aluatul; eu prefer doar amoniac

Amestecati premixul cu faina de migdale si amoniacul; adaugati apoi restul ingredientelor si malaxati 2-3 minute; inveliti in folie si lasati la frigider 2-3 ore.

Incalziti cuptorul la 160 grade, dar scadeti temperatura la 150 grade cand ii puneti la copt.

Intindeti foaie de aluat, decupati cu paharul biscuitei rotunzi, asezati-i in tava pe hartie de copt.

Se coc cca 25 minute, oricum - pana capata o culoare aurie (aveti grija, eu am "parlit" prima serie; verificati la 20 minute culoarea lor si stati cu ochii pe cuptor! :)

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions