Acasă Reţete Deserturi Cornulete cu bors - de post
Cornulete cu bors - de post Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Foarte, foarte gustoase! Reteta este preluata de la mama mea. Ies cam 24 cornulete marisoare (tava mare a cuptorului).

Aluat:

330 g premix patiserie "Slabesti mancand"

1 lingura rasa fructoza

 

1/2 lingurita sare

125 ml ulei

100 ml bors

100 ml apa

coaja de lamaie sau 2 capacele de esenta de postocale

1 plic drojdie uscata (7 g)

 

Umplutura:

2-3 linguri magiun de Topoloveni

nuci, migdale etc tocate

Se amesteca magiunul cu nucile, migdalele etc. Puteti sa umpleti cornuletele si cu magiun simplu.

 

Pentru aluat: amestecati in robot premixul + drojdia + fructoza + sare + ulei + esenta; se adauga borsul si apa, amestecand continuu. Rezulta un aluat un pic mai tare decat cel de cozonac (amestecati pana se albeste aluatul).

Lasati sa dospeasca aluatul 25-30 minute.

Impartiti aluatul in 4 bile.

Intindeti cate o foaie rotunda din fiecare bila (cam de 3 mm grosime); impartiti in 8, puneti magiun la baza si rulati cornulete.

Lasati-le sa mai dospeasca 15-20 minute.

Coaceti 25-30 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie, nu lasati mai mult, trebuie sa ramana deschise la culoare).

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions