Cornulete cu bors - de post |
Scris de Gabriela Man |
Foarte, foarte gustoase! Reteta este preluata de la mama mea. Ies cam 24 cornulete marisoare (tava mare a cuptorului). Aluat: 330 g premix patiserie "Slabesti mancand"
1 lingura rasa fructoza 1/2 lingurita sare 125 ml ulei 100 ml bors 100 ml apa coaja de lamaie sau 2 capacele de esenta de postocale 1 plic drojdie uscata (7 g)
Umplutura: 2-3 linguri magiun de Topoloveni nuci, migdale etc tocate Se amesteca magiunul cu nucile, migdalele etc. Puteti sa umpleti cornuletele si cu magiun simplu.
Pentru aluat: amestecati in robot premixul + drojdia + fructoza + sare + ulei + esenta; se adauga borsul si apa, amestecand continuu. Rezulta un aluat un pic mai tare decat cel de cozonac (amestecati pana se albeste aluatul). Lasati sa dospeasca aluatul 25-30 minute. Impartiti aluatul in 4 bile. Intindeti cate o foaie rotunda din fiecare bila (cam de 3 mm grosime); impartiti in 8, puneti magiun la baza si rulati cornulete. Lasati-le sa mai dospeasca 15-20 minute. Coaceti 25-30 minute la 160 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie, nu lasati mai mult, trebuie sa ramana deschise la culoare).
Pofta buna! |