Prajitura taraneasca cu magiun de prune |
Scris de Gabriela Man |
Foarte gustoasa! Este o reteta preluata de la o matusa, o reteta din zona Ardealului (Satu Mare).
Ingrediente: 250 ml lapte (de migdale sau smantana nefermentata diluata cu apa) 250 ml ulei 150 g fructoza 2 oua mari
2 linguri magiun de Topoloveni - 100 g
1 lingurita bicarbonat de sodiu 100 g nuci tocate (nu macinate prea fin), alune etc sare 300 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"
Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Amestecati totul cu mixerul 3-4 minute cu exceptia bicarbonatului. Adaugati bicarbonatul stins intr-o lingura zeama de lamaie, cu putin timp inainte de a baga tava in cuptor. Coaceti circa 40 minute (incercati cu scobitoarea cand e copt), in tava in care ati pus hartie pentru copt. Se poate coace si in forme de briose. Taiati dupa racire (patrate sau romburi) si serviti pudrata cu fructoza pudra.
Pofta buna!
|