Acasă Reţete Deserturi Prajitura taraneasca cu magiun de prune
Prajitura taraneasca cu magiun de prune Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Foarte gustoasa! Este o reteta preluata de la o matusa, o reteta din zona Ardealului (Satu Mare).

 

Ingrediente:

250 ml lapte (de migdale sau smantana nefermentata diluata cu apa)

250 ml ulei

150 g fructoza

2 oua mari

 

2 linguri magiun de Topoloveni - 100 g

 

1 lingurita bicarbonat de sodiu

100 g nuci tocate (nu macinate prea fin), alune etc

sare

300 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

 

Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Amestecati totul cu mixerul 3-4 minute cu exceptia bicarbonatului.

Adaugati bicarbonatul stins intr-o lingura zeama de lamaie, cu putin timp inainte de a baga tava in cuptor.

Coaceti circa 40 minute (incercati cu scobitoarea cand e copt), in tava in care ati pus hartie pentru copt.

Se poate coace si in forme de briose.

Taiati dupa racire (patrate sau romburi) si serviti pudrata cu fructoza pudra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions