Acasă Reţete Deserturi Cornulete cu magiun (de post)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cornulete cu magiun (de post) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Cornulete pentru mic dejun, pentru o gustare. Le puteti congela necoapte (daca faceti o cantitate mai mare), ulterior le scoateti din congelator, le lasati la temperatura camerei 15-20 minute (pana se incalzeste cuptorul), apoi le coaceti 25-30 minute la 175 grade Celsius.

 

Ingrediente:

3-4 linguri magiun de Topoloveni

nuci, alune, migdale - maruntite (facultativ)

350 g amestec de făinuri pentru patiserie "Slăbeşti mâncând"

12,5 g drojdie proaspătă (12 cub mic drojdie proaspătă)

185 ml ulei

150 ml apă minerală

un praf de sare

 

 

Dizolvaţi drojdia în 1 lingură apă caldă şi lăsaţi câteva minute să înceapă să dospească.

Amestecaţi 250 g amestec de făinuri cu sarea, drojdia, 60 ml ulei şi apa minerală. Frământaţi cu paletele spirală ale mixerului (paletele pentru aluat) până se desprinde aluatul de marginile vasului şi se deschide uşor la culoare (cam 10 minute).

Lăsaţi-l să se odihnească 15-20 minute.

Amestecaţi cei 125 ml ulei rămas cu 100g amestec de făinuri (rămase din cantitatea pregătită).

Întindeţi aluatul în foaie mare (subtire) şi ungeţi-l pe toată suprafaţa cu pasta de făină si ulei. Nu este nevoie sa folosiţi toată cantitatea de pastă rezultată, intindeţi in strat subţire.

Rulaţi ca pe o ruladă. Daca va iese prea lung ruloul, ungeti pe jumatate suprafata cu pasta faina+ulei, apoi pliati jumatatea neunsa peste cea unsa.

Mai lăsaţi să se odihnească 15-20 minute.

Încingeţi cuptorul la 175 grade Celsius.

Amestecati magiunul cu nuci (alune, migdale), daca folositi. Puteti sa-l folositi simplu. Eu il amestec cu macinatura de migdale care imi rezulta dupa prepararea laptelui de migdale.

Intindeti aluatul in foaie de 5-6 cm si taiati fasii din care decupati triunghiuri.

Puneti cate o jumatate de lingurita magiun (sau magiun+nuci) pe trunghiuri, apoi formati cornulete.

Coaceti cca 30 minute la 175 grade Celsius (pana capata o culoare usor aurie).

Se servesc pudrate cu fructoza pudra.

 

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions