Acasă Reţete Deserturi Placinta cu mere (aluat fraged) de post

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Placinta cu mere (aluat fraged) de post Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

 

Reteta primita de la mama cumnatei mele Carmen.

 

Umplutura:

 

11-12 mere pentru placinta medii - 1500 g

 

1 lingura fructoza (daca merele sunt dulci, fructoza nu e necesara)

1 lingurita scortisoara

Curatati merele de coaja; se rad merele pe razatoarea mare; se storc de zeama in exces si se calesc 3-4 minute intr-o cratita unsa cu 1 lingura de ulei, impreuna cu fructoza si scortisoara.

 

Aluat:

7 linguri ulei - 75 ml

6 linguri fructoza - 100 g

14 linguri apa minerala - 175 ml

1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr- lingura zeama de lamaie

325 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

1/2 lingurita sare

 

 

Se amesteca toate si se malaxeaza cu mixerul (cu paletele spirala) circa 5 minute.

Se rastoarna pe masa pudrata cu faina, se imparte in 2 portii si se lasa sa se odihneasca 15 minute (cat timp incalziti cuptorul).

Incalziti cuptorul la 175 grade C.

 

Se intinde prima foaie si se aseaza in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate dupa 10 minute, asezati umplutura de mere, cea de-a doua foaie, intepati cu furculita si mai dati la cuptor pentru inca 20 minute (pana capata o culoare aurie).

Se seveste a doua zi, taiata patrate, pudrata cu fructoza pudra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions