Placinta cu mere (aluat fraged) de post |
Scris de Gabriela Man |
Reteta primita de la mama cumnatei mele Carmen.
Umplutura:
11-12 mere pentru placinta medii - 1500 g
1 lingura fructoza (daca merele sunt dulci, fructoza nu e necesara) 1 lingurita scortisoara Curatati merele de coaja; se rad merele pe razatoarea mare; se storc de zeama in exces si se calesc 3-4 minute intr-o cratita unsa cu 1 lingura de ulei, impreuna cu fructoza si scortisoara.
Aluat: 7 linguri ulei - 75 ml 6 linguri fructoza - 100 g 14 linguri apa minerala - 175 ml 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr- lingura zeama de lamaie 325 g premix pentru patiserie "slabesti mancand" 1/2 lingurita sare
Se amesteca toate si se malaxeaza cu mixerul (cu paletele spirala) circa 5 minute. Se rastoarna pe masa pudrata cu faina, se imparte in 2 portii si se lasa sa se odihneasca 15 minute (cat timp incalziti cuptorul). Incalziti cuptorul la 175 grade C.
Se intinde prima foaie si se aseaza in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate dupa 10 minute, asezati umplutura de mere, cea de-a doua foaie, intepati cu furculita si mai dati la cuptor pentru inca 20 minute (pana capata o culoare aurie). Se seveste a doua zi, taiata patrate, pudrata cu fructoza pudra.
Pofta buna!
|