Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu crema de biscuiti
Prajitura cu crema de biscuiti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea.

 

prajitura_crema_biscuitiBlat:

6 oua

140 g fructoza

200 g premix patiserie "Slabesti mancand"

50 ml ulei

 

Bateti albusurile spuma. Adaugati fructoza si mai bateti putin. Adaugati galbenusurile, bateti inca putin. Turnati uleiul in fir subtire si bateti sa-l incorporati.

Adaugati premixul de patiserie si amestecati cu paleta usor, cu miscari sus-jos, sa nu scoateti aerul din compozitie, pana incorporati premixul.

Coaceti in cuptorul incins la 175 grade Celsius (circa 25 minute), pana devine aurie, faceti proba cu scobitoarea).

 

Crema 1:

150 g biscuiti petit-beurre de casa, reteta aici

140 g fructoza

140 g fructoza pudra (macinata prin rasnita de cafea)

150 g nuci, sau nuci+alune

125 ml apa

200 g unt 82% grasime

 

Topiti 140 g fructoza pana se caramelizeaza, apoi turnati apa si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste caramelul.

Intre timp, sfaramitati biscuitii intr-un vas.

Cand s-a topit caramelul, adaugati biscuitii si lasati sa se raceasca.

Rumeniti putin nucile si alunele (daca puneti si alune), apoi macinati-le prin robot.

Frecati spuma untul cu fructoza, apoi adaugati biscuitii raciti, mai frecati putin. Adaugati nucile si alunele.

Puneti crema 1 pe blat.

 

Crema 2: e de fapt frisca

600 g smantana nefermentata 35% grasime (eu folosesc Dorna)

2 linguri fructoza pudra

zeama de la 1/2 lamaie.

 

Lasati 15-20 minute smantana in congelator cu paletele de la mixer in ea.

O bateti cu fructoza pudra si catre sfarsit adaugati zeama de lamaie.

 

Puneti frisca pe blat si radeti ciocolata neagra pe deasupra.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions