Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu crema de biscuiti

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura cu crema de biscuiti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea.

 

prajitura_crema_biscuitiBlat:

6 oua

140 g fructoza

200 g premix patiserie "Slabesti mancand"

50 ml ulei

 

Bateti albusurile spuma. Adaugati fructoza si mai bateti putin. Adaugati galbenusurile, bateti inca putin. Turnati uleiul in fir subtire si bateti sa-l incorporati.

Adaugati premixul de patiserie si amestecati cu paleta usor, cu miscari sus-jos, sa nu scoateti aerul din compozitie, pana incorporati premixul.

Coaceti in cuptorul incins la 175 grade Celsius (circa 25 minute), pana devine aurie, faceti proba cu scobitoarea).

 

Crema 1:

150 g biscuiti petit-beurre de casa, reteta aici

140 g fructoza

140 g fructoza pudra (macinata prin rasnita de cafea)

150 g nuci, sau nuci+alune

125 ml apa

200 g unt 82% grasime

 

Topiti 140 g fructoza pana se caramelizeaza, apoi turnati apa si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste caramelul.

Intre timp, sfaramitati biscuitii intr-un vas.

Cand s-a topit caramelul, adaugati biscuitii si lasati sa se raceasca.

Rumeniti putin nucile si alunele (daca puneti si alune), apoi macinati-le prin robot.

Frecati spuma untul cu fructoza, apoi adaugati biscuitii raciti, mai frecati putin. Adaugati nucile si alunele.

Puneti crema 1 pe blat.

 

Crema 2: e de fapt frisca

600 g smantana nefermentata 35% grasime (eu folosesc Dorna)

2 linguri fructoza pudra

zeama de la 1/2 lamaie.

 

Lasati 15-20 minute smantana in congelator cu paletele de la mixer in ea.

O bateti cu fructoza pudra si catre sfarsit adaugati zeama de lamaie.

 

Puneti frisca pe blat si radeti ciocolata neagra pe deasupra.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions