Salam de biscuiti cu biscuiti petit-beurre de casa |
Scris de Gabriela Man |
Un desert care ne aminteste, multora din noi, de copilarie. Imi era dor de acest dulce, insa nu mi l-am putut permite pana nu am lansat productia de biscuiti “Slabesti mancand”. Am preluat reteta si am adaptat-o din minunatul caiet de retete al prietenei mele Jeni Stancu. Faceti reteta cu biscuiti preparati in casa, nu ii dati prin robot - ii rupeti bucatele, turnati siropul peste ei si amestecati cu grija. Eventual sfaramati mai marunt circa 1/3 din biscuiti. Gasiti reteta de biscuiti petit-beurre de casa aici. Ingrediente: 500 g biscuiti petit-beurre de casa 150 g fructoza 130 ml apa 250 g unt 65% grasime 50 g cacao 125 g nuci tocate cu cutitul marunt (sau date prin blender, mai “mare”) 50 g merisoare confiate in suc de mere si/sau alte fructe deshidratate( am pus si visine din visinata si a iesit foarte bun) Esenta de rom (1 capacel) sau rom * In loc de apa puteti pune cafea mai slaba de cicoare, bunica mea facea salamul de biscuiti asa si iesea o minunatie! Puneti fructele de Goji la hidratat in apa, cu putina esenta de rom, nu la lasati mai mult de 5 minute. Coacazele pot fi folosite fara a fi rehidratate. Puneti la fiert apa, untul, fructoza, esenta de rom, cacaoa. Intre timp, rupeti cu mana biscuitii bucatele. Puneti biscuitii intr-un vas si adaugati nucile tocate marunt. Cand siropul a dat un clocot, il luati de pe foc si il turnati fierbinte peste masa de biscuiti. Adaugati acum si fructele Goji hidratate, coacazele. Amestecati usor, sa nu ii sfaramati prea tare. Puneti compozitia pe folie alimentara pusa dublu, rulati sub forma de salam, strangeti foarte bine la capete (sa iasa aerul din amestec, sa se compacteze) si innodati capetele. Puteti lasa putin sa se mai raceasca, daca vi se pare ca fierbinte este moale si nu puteti lucra bine cu ea. Dati la rece pentru 4-5 ore. Pofta buna! |