Acasă Reţete Deserturi Salam de biscuiti cu biscuiti petit-beurre de casa

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Salam de biscuiti cu biscuiti petit-beurre de casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Un desert care ne aminteste, multora din noi, de copilarie.  alt

Imi era dor de acest dulce, insa nu mi l-am putut permite

pana nu am lansat productia de biscuiti “Slabesti mancand”.

Am preluat reteta si am adaptat-o din minunatul caiet de retete

al prietenei mele Jeni Stancu.

Faceti reteta cu biscuiti preparati in casa, nu ii dati prin

robot - ii rupeti bucatele, turnati siropul peste ei si amestecati cu grija.

Eventual sfaramati mai marunt circa 1/3 din biscuiti.

Gasiti reteta de biscuiti petit-beurre de casa aici..

Ingrediente:

500 g biscuiti petit-beurre de casa (sau 600g, atat ies dintr-o portie cand ii preparati)

150 g fructoza

130 ml apa (daca puneti 600 g biscuiti, puneti 150 ml apa)

250 g unt 65% grasime

50 g cacao

125 g nuci tocate cu cutitul marunt (sau date prin blender, mai “mare”)

50 g fructe de Goji deshidratate , coacaze deshidratate

Esenta de rom (1 capacel) sau rom

Puneti fructele de Goji la hidratat in apa, cu putina esenta de rom, nu la lasati mai mult de 5 minute. Coacazele pot fi folosite fara a fi rehidratate.

Puneti la fiert apa, untul, fructoza, esenta de rom, cacaoa.

Intre timp, rupeti cu mana biscuitii bucatele.

Puneti biscuitii intr-un vas si adaugati nucile tocate marunt.

Cand siropul a dat un clocot, il luati de pe foc si il turnati fierbinte peste masa de biscuiti. Adaugati acum si fructele Goji hidratate, coacazele.

Amestecati usor, sa nu ii sfaramati prea tare. 

Puneti compozitia pe hartie de celofan, rulati sub forma de salam, strangeti foarte bine la capete (sa iasa aerul din amestec, sa se compacteze) si legati capetele. Puteti lasa putin sa se mai raceasca, daca vi se pare ca fierbinte este moale si nu puteti lucra bine cu ea. Sau, asa cum am procedat eu acum, o puteti pune in una sau in doua forme de chec, invelite mai intai cu folie alimentara.

Dati la rece pentru 4-5 ore.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions