Biscuiţi cu ciocolată |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
La sugestia unei cititoare, care a încercat reţeta de Fursecuri cu ciocolată fără nucă şi a fost extrem de mulţumită de rezultat, am verificat această variantă propusă. Vă propun această nouă reţetă, veţi obtine nişte biscuiţi fragezi şi gustoşi, foarte potriviţi pentru o siestă cu prietenele, alături de o cană de ceai aromat...
Ingrediente: 100 g unt la temperatura camerei 130 g fructoză 2 ouă 250 g premix patiserie "Slăbeşti mâncând" 100 g ciocolată amăruie peste 70% cacao, tăiată bucăţele 1 fiolă esenţă de vanilie 0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de sare Mod de preparare: Se amestecă premixul cu bicarbonatul de sodiu şi cu ciocolata tăiată bucăţele. Se bate untul spumă cu fructoza, până capătă o consistenţă cremoasă. Se adaugă ouăle, esenţa de vanilie, un praf de sare şi se bate în continuare. Se adaugă peste unt premixul şi se frământă cu mâna un aluat. Se face un rulou (în folie alimentară) de diametru 5 cm şi se lasă la frigider 1 oră. Încălziţi cuptorl la 175 grade Celsius. Tăiaţi din rulou felii, le daţi rapid formă rotundă cu mâna, îi puneţi în tavă pe hârtie de copt. Lăsaţi 10-15 minute la frugider fiecare tavă (în timp ce se coace o tavă, o nouă tavă pregătită cu biscuiţi asteaptă în frigider). Coaceţi 15-17 minute, până capătă o culoare foarte uşor rumenită (nu îi ardeţi prea tare!). Sunt mai buni în 1-2 zile, se frăgezesc mai mult.
|