Brioşe à la Mazilique - excepţionale! |
Scris de Gabriela Man |
E o reţetă extrem de simplu de preparat, ies nişte brioşe foarte pufoase şi gustoase! Reţeta este preluată şi adaptată de către Carmen Deaconeasa din revista "Good Food", numărul din iunie 2009, pagina 86 (reţeta Cristinei Mazilu). Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 120 g fructoză 170 g premix patiserie "Slăbeşti mâncând" 3 ouă mari 0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguri vin alb (demisec) un praf de sare 2 ml esenţă de lămâie sau coajă de lămâie 200-250 g fructe (cireşe, vişine etc), sau/şi 100 g ciocolată >70% cacao tăiată bucăţele. Puneţi toate ingredientele ( cu excepţia fructelor şi/sau a ciocolatei, depinde care va fi "umplutura") intr-un bol mare şi mixaţi 2-3 minute până obţineţi o compoziţie cremoasă. Pentru a ne asigura că bicarbonatul este bine distribuit, ideal ar fi să îl amestecaţi înainte cu premixul. Adăugaţi acum fructele şi/sau ciocolata tăiată bucăţele. Umpleţi formele de brioşe la 3/4 din volum (în forme aţi pus hârtiuţe speciale pentru copt brioşele). Coaceţi 23-25 minute la 170 grade Celsius. Asta e tot! Variaţii: - se poate înlocui jumătate din cantitatea de unt cu cremă de brânză (de exemplu Tartina) - pentru varianta cu cacao - înlocuiţi 1 lingură cu vârf din premixul pregătit cu 1 lingura cu vârf cacao |